OBS Het Klokhuis

Wijnkelderweg 3 A 5741 ND Beek en Donk

  • Schoolfoto van OBS Het Klokhuis
  • Schoolfoto van OBS Het Klokhuis
  • Schoolfoto van OBS Het Klokhuis
  • Schoolfoto van OBS Het Klokhuis
  • Schoolfoto van OBS Het Klokhuis

Leerlingtevredenheid

Scholen kunnen elk jaar onderzoeken of de leerlingen tevreden zijn over de school. De leerlingen krijgen dan een vragenlijst om in te vullen, meestal online. Als resultaat komt er een rapportcijfer uit dat de leerlingen geven aan de school. Is het cijfer goed? Dan zit de school volgens de leerlingen op de goede weg. Is het cijfer laag? Dan kan de school onderzoeken wat er beter kan en voor het volgende jaar acties inplannen.

Tevredenheid
8,3
Vergelijkbare scholen
8,1

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Tevredenheid OBS Het Klokhuis 

In het voorjaar van 2019 is er een tevredenheidsenquête uitgezet op alle scholen van PlatOO. Ouders, leerlingen en leraren hebben hun mening gegeven over het onderwijs op OBS Het Klokhuis. Op een schaal van 1-4 geven de ouders OBS Het Klokhuis gemiddeld een 3,3 (voldoende), leerlingen van de groepen 5 t/m 8 een 3,57 (goed) en de leraren score 3,33 (ruim voldoende). Ouders beoordelen 3 beleidsterreinen als goed: sfeer, aanbod en afstemming voor kinderen die meer kunnen en willen.

Kinderen beoordelen de sociale veiligheid, het pedagogische handelen van de leerkracht, het aanbod en schoolklimaat als goed. 

Leerkrachten geven aan graag op OBS Het Klokhuis te werken, zich betrokken, veilig en verantwoordelijk te voelen en op een positieve wijze met kinderen om te kunnen gaan. De uitslagen zijn besproken in de MR, op de informatieavond en in het team. We vinden het belangrijk dat ouders onze school waarderen en tevreden zijn over onze school. Daarom zijn we natuurlijk erg blij met deze uitslag en blijven we in een goede samenwerking met de ouders gewoon doorgaan met de zorg voor alle kinderen op onze school. 

Tevredenheid
8,2

Terug naar boven