Openbare Basisschool De Zeppelin

Middeldijkerplein 3 2993 DL Barendrecht

  • Openbare Daltonschool in Carnisselande, Barendrecht
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Zeppelin
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Zeppelin
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Zeppelin
  • Heldere afspraken over hoe wij met elkaar omgaan.

Het team

Toelichting van de school

Er werkt een sterk team op De Zeppelin. De leeftijden lopen uiteen en zijn mooi verdeeld. Naast leeftijd en ervaring speelt vooral enthousiasme en toewijding een grote rol in ons werk. Gelukkig is dat in overvloed op school aanwezig!

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In veel gevallen worden vervangingen uitgevoerd door bestaand personeel, dat geeft de meeste rust en continuïteit. In een enkel geval worden groepen verdeeld over de andere groepen: Doordat de kinderen werken met weektaken is dat voor hun werkvoortgang geen groot probleem. Door het lerarentekort komt het ook voor dat er geen vervanging mogelijk is en dat groepen een dag thuis moeten blijven. Dit wordt zo beperkt mogelijk gedaan en zo goed mogelijk verdeeld over de groepen die dit treft. Zo waken wij ervoor dat geen enkele groep onderwijstijd-tekort zal oplopen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze leerkrachten zijn bevoegd en vakbekwaam. 

Het zwaartepunt in de gehele school ligt op taalverwerving, rekenen en sociale vorming (burgerschap).

Creativiteit heeft onze bijzondere aandacht en daarom profileren wij ons als Cultuurschool; We laten kinderen kennis maken en deelnemen aan álle vormen van kunst. Dit heeft alles te maken met de gedachte dat we kinderen willen toerusten om toekomstige veranderingen aan te kunnen en problemen die zij in hun leven tegenkomen op kunnen lossen. Daar komt creativiteit goed van pas en daarvoor is onze rijke cultuur een onuitputtelijke bron. Dit is o.a. reden voor ons om "Meer Muziek In de klas" te omarmen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Engels krijgt een plaats in de gewone activiteiten zoals de kring en allerlei spelactiviteiten.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Engels wordt in álle groepen gegeven. Wereldoriëntatie wordt integraal aangeboden middels de methode wereldoriëntatie "Da Vinci". Burgerschap is daarin een belangrijke component.

De Zeppelin is Cultuurschool. Dat betekent: Wat betreft de 21th-century-skills hebben wij de overtuiging dat het probleemoplossend vermogen van kinderen in de toekomst het meest aangesproken gaat worden. Daarvoor heb je een grote creativiteit nodig. Dé bron hiervoor is onze cultuur in al haar wereldse rijkdom; Kunst, erfgoed, techniek, dans, theater krijgen daarom een grote plaats binnen ons onderwijs.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In ons school-ondersteuningsprofiel is vastgelegd wat wij als school aan brede zorg kunnen bieden. Per individueel geval zal altijd geëvalueerd worden of dit ook inderdaad voldoet.

Wij hebben de intentie om ook onderwijs aan cluster 3 en 4- kinderen aan te bieden. Er bleek al jaren behoefte aan deze voorziening in Barendrecht. Daarom zijn we blij met de nabijheid van City kids en de Zorgnijverij. Waar mogelijk en nodig werken we samen om hun pupillen met onderwijs te ondersteunen; thuisnabij en in hun eigen omgeving.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Zeppelin blijft zich verder ontwikkelen in het goed begeleiden van zelfstandig werken, sociale redzaamheid en burgerschap.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Zeppelin maakt sinds enige jaren deel uit van Kindcentrum Nova. Samen met allerlei partners verzorgen wij de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 12 jaar. Kibeo, kinderopvang, De Overblijf voor TSO, CityKids voor MKD en sv Gio zijn de voornaamste deelnemers in het kindcentrum. Daarnaast is er binnen ons gebouw de Waterpoort dans, muziek, jeugdsoos, medisch centrum, kindertherapie, logopedie, prikpost, wijkcentrum etc...

Voor kinderen vanaf 3,5 jaar is bij onze school de Victorklas beschikbaar.

Terug naar boven