Johannesschool

Eimerssingel-Oost 262 6834 CZ Arnhem

Schoolfoto van Johannesschool

In het kort

Toelichting van de school

De Johannesschool: toekomstgericht, samen, succesvol

Welkom op het schoolvenster van De Johannesschool! Leuk dat u een kijkje neemt. Hieronder onze school in een aantal kernzinnen:

- Kleine school met een veilig klimaat.

- Mentorgroepen en kleine instructiegroepen: iedereen kent elkaar.

- Onderwijs op maat (wij hebben oog voor ieder kind).

- Kindgesprekken (wij praten niet alleen over de kinderen maar ook met onze kinderen).

- Leren 'leren' en leren samenwerken.

- Kinderen zijn mede eigenaar van het leerproces. We werken met een portfolio.

- Inzet van talenten van kinderen en leerkrachten.

- Veel aandacht voor taal, lezen en rekenen.

- Veel aandacht voor goede instructies.

- Oog voor de creatieve ontwikkeling: divers naschools aanbod.

- Duidelijke structuur, regels en afspraken.

- Samen met onze ouders.  

- Moderne leermiddelen.

- Oog voor de totale ontwikkeling van onze kinderen: Wetenschap en Techniek onderwijs in ons Knaplab.

- Samenwerking met peuterspeelzaal: startgroep. 

- Bewegen en bewegend leren: tweede plaats sportiefste school van Nederland 2022.                                       

- Enthousiast, professioneel team met een groot hart voor onze kinderen en dat er samen voor gaat!

 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kleine school, veilig klimaat
  • VVE-intensief groep
  • Mentor- en instructiegroepen
  • Brede ontwikkeling
  • Hier word je gezien

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen zijn vooral afkomstig uit Immerloo/ Malburgen, de wijk waarin de school een centrale plaats heeft. Daarnaast komen de kinderen uit het nabijgelegen 'het Duifje'. 

We zijn een kleine school met veel aandacht voor elke leerling. Door onze werkwijze (mentor- en instructiegroepen) maken kinderen kennis met kinderen uit andere groepen. Dit versterkt de sociale band op school.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
110
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Onze leerlingen hebben recht op goed onderwijs en een veilige omgeving op school. We gaan pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld actief tegen. Ook besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van ons onderwijs en aan de communicatie met ouders.

Maakt u zich zorgen, bent u het ergens mee oneens, heeft u een conflict of hebt u het gevoel dat de veiligheid van uw kind in het geding is? Dan vinden wij het belangrijk dat we het gesprek met u aan kunnen gaan, zodat we er samen iets aan kunnen doen.

U heeft hierin de volgende mogelijkheden:

Maak het bespreekbaar op school

Bespreek uw vraag, zorg of probleem in alle gevallen eerst op school, het liefst met de persoon waar het om gaat. Lukt dat niet, dan kunt u contact opnemen met de schoolleiding.

De interne vertrouwenspersoon

Kunt u niet bij hen terecht, dan kunt u of uw kind contact opnemen met één van de interne vertrouwenspersonen (zie hiervoor.) Zij bieden u een luisterend oor, gaan vertrouwelijk met de informatie om en denken met u mee in de te nemen stappen.

Heeft u een melding die u niet op school of met de interne vertrouwenspersoon van school wilt of kunt bespreken? Dan kunt u contact opnemen met onze onafhankelijke externe vertrouwenspersonen.

De externe vertrouwenspersoon

De externe vertrouwenspersonen zijn:

Roy Ploegmakers (06) 48 08 87 74                                                                                                                                                        Eefje van Antwerpen (06) 28 63 63 87

Zij bieden u een luisterend oor, gaan vertrouwelijk met de informatie om en denken met u mee in de te nemen vervolgstappen. De eerste insteek is vaak om het gesprek met de betrokkenen op school weer aan te gaan, zodat jullie er samen uit kunnen komen. De vertrouwenspersoon kan u begeleiden in deze gesprekken. Kijk voor meer informatie op de site www.vertrouwenswerk.nl.

De klachtenregeling

Heeft u het idee dat uw melding op school niet goed is afgehandeld en wilt u een klacht indienen, dan kan de interne vertrouwenspersoon van de school of de externe vertrouwenspersoon u hierin begeleiden.

Delta Scholengroep is aangesloten bij de onafhankelijke Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC), Postadres: Stichting Onderwijsgeschillen, Postbus 85191, 3508 AD Utrecht, T: 030 - 280 95 90 E: info@onderwijsgeschillen.nl, W: www.onderwijsgeschillen.nl

De klachtencommissie onderzoekt uw klacht door hoor en wederhoor en geeft een gemotiveerde uitspraak of de klacht wel, niet of gedeeltelijk gegrond is. Aan de uitspraak is meestal een niet-bindend advies voor het bestuur gekoppeld. Voor meer informatie over de klachtenregeling gaat u naar www.deltascholengroep.nl

De vertrouwensinspecteur

U kunt ook altijd contact opnemen met de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs wanneer zich op school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van seksueel misbruik, seksuele intimidatie, psychisch en fysiek geweld, discriminatie of radicalisering. De vertrouwensinspecteur zal aandachtig naar u luisteren en u eventueel adviseren over de te nemen stappen. De vertrouwensinspecteur is onder kantooruren (ook in de schoolvakanties) bereikbaar op telefoonnummer 0900 111 3 111.

Meld-, overleg- en aangifteplicht voor het onderwijs

Als er sprake is van een vermoeden van een zedenmisdrijf door een volwassene op school jegens een minderjarige leerling is het personeel wettelijk verplicht dit te melden bij het bestuur. Het bestuur moet dit melden bij de vertrouwensinspectie en wordt eventueel verplicht om aangifte te doen van een mogelijk zedenmisdrijf bij politie/justitie (Meld-, overleg- en Aangifteplicht voor het Onderwijs 1999).

Terug naar boven