Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Alle lessen bewegingsonderwijs worden door een vakleerkracht gegeven.
In de groepen 1- 2 is dat wekelijks. De groepen 3 t/m 8 hebben twee keer in de week drie kwartier les.
Goed onderwijs bieden is waar we voor staan, waarbij taal, lezen en rekenen een belangrijke plaats in nemen. Deze zijn de basis om later goed te kunnen functioneren. Door zoveel mogelijk concrete doelen te stellen, onze organisatie zo in te richten streven we ernaar tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van ieder kind. Naast onze onderwijskundige verantwoordelijkheid, hebben wij eveneens een opvoedkundige taak. We stimuleren, ondersteunen en dagen kinderen uit. We gunnen elk kind een plek op onze school om zich binnen hun eigen talenten te ontwikkelen. Hoe graag we echter ook alle kinderen willen opvangen, er zijn nu en in de toekomst ook grenzen aan onze mogelijkheden. U kan hier meer over lezen in ons School Ondersteuning Profiel (SOP). Deze is te vinden op de website van de school.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Speerpunten voor schooljaar 2022-2023:
Het leren van en met elkaar staat centraal.
Leerkrachten gaan bij elkaar op groepsbezoek en leren van en met elkaar.
We stimuleren leerlingen om samen te werken om zo van en met elkaar te leren.
Ook voeren we kind-en leergesprekken om onze leerlingen meer eigenaar te maken van hun eigen leerproces.
-Het invoeren van een nieuwe rekenmethode: Getal en Ruimte Junior voor de groepen 1 tot en met 8.
-Het invoeren van Estafette 3.0 . een voortgezet technisch leesmethode voor de groepen 4 tot en met 8.
-We oriënteren ons op een nieuwe taalmethode.
Als een leerling bij ons op school komt, vindt er een overdracht vanuit de voorschoolse voorziening en een gesprek met de ouders plaats. In onze kleutergroepen bieden we een rijke leeromgeving aan, waarin het kind zich binnen zijn eigen mogelijkheden kan en mag ontwikkelen.
Wij werken nauw samen met de kinderopvang organisatie Tussenthuis en met de peuterspeelzaal Jip en Janneke van de SKAR. Het doel is om met een programma de voor- en vroegschoolse educatie van de kinderen te stimuleren en hen voor te bereiden op groep 1 van de basisschool. We willen een doorgaande lijn tussen de basisscholen en de voorschoolse voorzieningen. De ontwikkeling van kinderen staat voorop en moet door lopen. In Arnhem werken we het Arnhems overdrachtsformulier. Daar waar nodig, is er een warme overdracht. Uiteraard met goedvinden van de ouder(s).