Rooms Katholieke Basisschool De Schakel

Rederijkershoeve 21/ Muntersdonk 11 7326 TH Apeldoorn

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Schakel

In het kort

Toelichting van de school

De Schakel is een katholieke basisschool in wijk De Maten in Apeldoorn. De school is op twee locaties in De Maten gevestigd, aan de Muntersdonk en de Rederijkershoeve. Op beide locaties zijn alle groepen vertegenwoordigd.  De schoolgebouwen zijn mooi gelegen en voorzien van alle faciliteiten.

Veel belangrijker is, dat we ons op De Schakel realiseren dat ieder kind uniek is; daarom houden we in ons onderwijs rekening met de verschillen tussen kinderen. We streven ernaar om de talenten van ieder kind optimaal te ontwikkelen. We vinden het ook belangrijk dat kinderen oog hebben voor elkaar en hun omgeving. Daarom leren we kinderen tijdens de Kanjertraining solidair te zijn en respect te hebben voor anderen. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ieder kind is uniek
  • Uitdagend onderwijs
  • Duidelijke structuur
  • Eigenaarschap van het leren
  • Ontwikkeling van talenten

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Schakel is een basisschool met ongeveer 420 leerlingen, verdeeld over twee locaties. Eén locatie in de Donken en één in de Hoeven.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
385
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven