Brede School Fiep Westendorp

Overschiestraat 168 B 1062 XK Amsterdam

  • Schoolfoto van Brede School Fiep Westendorp
  • Schoolfoto van Brede School Fiep Westendorp
  • Schoolfoto van Brede School Fiep Westendorp
  • Schoolfoto van Brede School Fiep Westendorp

Het team

Toelichting van de school

Op de Fiep werkt een bevlogen team met veel ervaren leerkrachten. We zijn harde werkers en pakken elke kans aan om ons onderwijs te verbeteren. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

We proberen bij ziekteverlof het zoveel mogelijk intern op te lossen. Parttimers werken bijvoorbeeld tijdelijk extra. 

We vinden het belangrijk dat er bekende gezichten voor de groep staan. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Jaarklassensysteem

In de groepen 3 tot en met 8 gaan wij uit van een jaarklassensysteem. We vinden het belangrijk dat kinderen van dezelfde leeftijd gemeenschappelijke behoeftes kunnen delen. We werken daarom overwegend klassikaal met de gehele groep. Instructies en verwerkingen gebeuren binnen de jaarklas. Differentiatie vindt plaats op de aspecten leerstijl, keuzemogelijkheden, tempo, didactische werkvormen, verlengde instructie, de mate van begeleid inoefenen en verwerkingsvormen. Hiervoor maken we gebruik van groepsplannen. Daarnaast bouwen we momenten in van individueel en groepsgericht werken. We bieden de leerlingen een doorgaande leerlijn.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Thematisch werken

In de onderbouw nemen wij deel aan de pilot VVE-programmaloos werken. Wij werken thematisch, aan de hand van de SLO-doelen groep 1-2 van ontluikende gecijferdheid, ontluikende geletterdheid, bewegen/bewegingsonderwijs en sociaal- emotionele ontwikkeling. In een jaar komen er zeven thema’s aan bod. De voorschool probeert, waar mogelijk, aan te sluiten bij deze thema’s.

Een thema duurt gemiddeld 6 weken. Bij de themaplanning wordt gebruik gemaakt van de volgende methodes als bronnenboek: Logo 3000 , Met Sprongen Vooruit, Vreedzame school , Kleuteruniversiteit, Kleuterplein en Ko Totaal.

Actief leren

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers ondersteunen het actief en thematisch leren. Zij bieden de kinderen een uitdagende leeromgeving, helpen hen hun spel uit te breiden, praten met de kinderen over wat ze aan het doen zijn en helpen hen om problemen zelf op te lossen.

Actief leren richt zich op een brede ontwikkeling van kinderen. We hebben in de kleuterbouw gemengde groepen 1/2. Alleen de oudste kleuters maken deel uit van een lettergroepje, waarin de kinderen zich voorbereiden op het leren lezen in groep 3. 

Methodes

Thematisch onderwijs met behulp van:- Kleuterplein- Ko Totaal- Met sprongen vooruit- Logo 3000- Vreedzame school- Kleuteruniversiteit

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze prioriteit is taal en rekenen. Onder taal verstaan we o.a. lezen, spelling. begrijpend lezen en woordenschat. 

De kinderen krijgen gym, muziek en beeldende vorming van een vakdocent. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Voorschool Fiep Westendorp

De beste voorbereiding op de basisschool voor uw peuter (2,5 tot 4 jaar)? Dat is onze voorschool. Impuls is de grootste aanbieder van voorscholen in Amsterdam en we doen dit werk al sinds 1972. In de Fiep Westendorp zijn 3 voorschoolgroepen van Impuls. Er is een nauwe samenwerking met de school. De voorschool is 40 weken per jaar open en gesloten tijdens schoolvakanties. Bij voldoende vraag is opvang tijdens vakanties mogelijk.

Ook uw peuter is nieuwsgierig en daarom is spelen voor hem de natuurlijke manier om de wereld te ontdekken. Bij ons krijgt uw kind alle ruimte om te spelen, leren en groeien. Samen met andere kinderen uit de buurt en onder deskundige begeleiding van zorgzame pedagogisch medewerkers. We gebruiken dezelfde methode om te spelen en te leren als basisschool Fiep Westendorp. U heeft voorrang op de basisschool Fiep Westendorp als uw kind 8 maanden op de voorschool zit.

Natuurlijk hebben we ook tijd en aandacht voor u als ouder. De medewerkers nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en met u te praten over de ontwikkeling van uw kind. Ook zijn er bijeenkomsten voor ouders in het ouderlokaal.

Inschrijven, rondleiding, vragen?

Bel naar onze speciale helpdesk: 020 515 88 00 en kies voor optie 1. U kunt ook mailen naar planning@impuls.nl. Wilt u zich liever inschrijven via de website? Ga dan naar www.impulskinderopvang.nl

Terug naar boven