Daltonbasisschool De Rivieren

Lekstraat 35 -37 1079 EM Amsterdam

  • Kinderen krijgen bij ons natuurlessen in de eigen eetbare tuin. Van zaadje tot oogst!
  • De kinderen leren zichzelf kennen en weten wat ze meebrengen in het samenwerken, zelfstandig zijn en verantwoordelijkheid nemen
  • We brengen de wereld naar binnen en hebben een doorgaande lijn op spelend en onderzoekend leren
  • De ouderbetrokkenheid is hoog. Wij zijn die echte buurtschool met een grote saamhorigheid onder ouders.
  • Bij ons word je opgeleid tot een wereldburger, een echte Amsterdammer die handelt als een fearless human being

In het kort

Toelichting van de school

Wij geloven niet in de gemiddelde leerling! Jij bent jij en je mag zijn wie je bent! De kracht van het verschil en groeien doen we ten opzichte van jezelf!

Welkom in de wereld van daltonbasisschool De Rivieren. Deze informatie is geschreven voor iedereen die meer wil weten over onze school. Wij vinden het belangrijk om jullie goed te informeren over onze onderwijsactiviteiten en alle extra activiteiten van de school. Dat maakt het gesprek over de ontwikkeling van jullie kinderen zinvoller.

Nieuwe nieuwsgierige ouders nodigen we van harte uit voor een informatieochtend en indien gewenst een kennismakingsgesprek. Kijk op de website voor de data van de informatieochtenden en meld je aan.

Daltonbasisschool De Rivieren opent werelden. Ook die van jullie!?

Met vriendelijk groet,
Namens het schoolteam

Maurice Boonstra
Directeur

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Daltononderwijs
  • Vorming tot échte Amsterdammer
  • Wereldoriëntatie centraal
  • Brede persoonsontwikkeling
  • Kracht van het verschil

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Per 1-8-2023 groeit het leerlingaantal in totaal naar 280. De locatie aan de Lekstraat heeft rond de 200 leerlingen en de locatie Von Lieibigweg rond de 80.

Beide locaties vervullen echt de rol van buurtschool. Dit zie je onder andere terug in de diversiteit van de leerlingen en de saamhorigheid die op de beide locaties hangt. De kleinschaligheid zorgt er voor dat ieder zich welkom voelt en waar iedereen elkaar kent.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
252
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven