IKC de Brink

Mijehof 302 1106 HW Amsterdam

Schoolfoto van IKC de Brink

Het team

Toelichting van de school

De directie van de school bestaat uit de directeur en de adjunct- directeur. De directie vormt met de IB'ers het managementteam (MT) van de school. De coordinatoren van de ontwikkelteams (interne experts op gebieden van reken, taal etc.) spelen bij de schoolontwikkeling een belangrijke rol. Op de Brink komen de volgende functies voor:

  • Directeur: heeft de algemene leiding van de school en geen lesgevende taken.
  • Adjunct–directeur: deelt de algemene leiding van de school.
  • Intern begeleiders: zij zijn verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning op de school.
  • VVE coordiantor: De VVE coordinator stimuleert de samenwerking tussen de voorscholen en de groepen 1-2 met als doel een soepele overgang voor leelrlingen (en ook ouders) naar groep 0-1 en later naar groep 3.
  • Groepsleerkrachten: De groepsleerkracht heeft als hoofdtaak lesgeven en is hij/zij het eerste aanspreekpunt voor ouders. Daarnaast heeft hij/zij een rol in de schoolontwikkeling en draagt hij/zij zorg voor het geheel zoals het organiseren van vieringen en teamactiviteiten.
  • Specialisten: Leerkrachten met een specialisatie, die het team op dit onderdeel coachen begeleiden. (gedragsspecialist,  praktisch leren specialist, didactisch specialist, Wetenschap en Techniekspecialist, taalspecialist, rekenspecialist en woordenschat coördinator en een VVE coordinator) Ook is er op de Brink een schoolcoach vanuit Stichting Leerkracht. 
  • Vakleerkrachten: Op onze school zijn de Bewo-leerkrachten een vast onderdeel van het team.De andere vakleerkrachten komen uit het werkveld. We zetten zoveel mogelijk bekende gezichten in voor beeldende vorming, drama, mediawijsheid en voor muziek.
  • Onderwijs ondersteunend personeel: We hebben in ons team een officemanager/administratie, onderwijsassistenten, leraarondersteuners, een pedagoog, een conciërge, daarbij hebben we vaste remedial teachers vanuit Eczo.
  • Combinatiefunctionaris: dragen zorg voor een soepele overgang van voorschool naar groep 0/1 van de Brink.

Algemeen: Het team van de Brink is een zeer gemêleerd team, zowel in hun achtergrond, leeftijd als aantal dienstjaren. Het managementteam is nog in ontwikkeling, het bestaat uit de directie en de ib-er i.s.m. met de schoolcoach vanuit Sichting Leerkracht en de specialisten vanuit de ontwikkelteams.


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het team werkt nauw samen en spant zich tot het uiterste in om de lessen bij ziekte of verlof doorgang te laten vinden. Vervanging en verlof van teamleden lossen wij dus intern op. Wanneer een collega langdurig afwezig is doen wij een aanvraag bij A'dam Onderwijs. 


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Groepsvorming

Vanaf groep 3 werken we in principe met leerstofjaarklassen, soms lukt dit niet i.v.m. de groepsgrootte of zorgzwaarte van een groep, dan kan er een combinatiegroep gevormd worden. Dit schooljaar is dat groep 4/5 en 7/8. Leerlingen uit een leerjaargroep krijgen hetzelfde onderwijsaanbod.

Binnen dit uitgangspunt, maken we individuele aanpassingen. We noemen dat passend onderwijs: leerlingen die extra uitdaging nodig hebben krijgen een plusaanbod, er zijn leerlingen die meer praktijklessen krijgen. Deze aanpassingen kunnen worden uitgevoerd door de eigen leerkracht of door een specialist o.a. met behulp van digitale oefensoftware.

In onze school hebben we een DOE-lab. Hier leer je hetzelfde als in de klas, maar dan door te doen. Bijvoorbeeld door prijzen te vergelijken in de supermarkt, om daarna met de ingrediënten en een recept, een gerecht te koken. Groepjes leerlingen ontvangen ondernemend en passend onderwijs gedurende 1,5 uur per week.

De groeiklas is er voor kleuters, twee ochtenden in de week oefenen zij in een klein groepje hoe ze goed aan het werk kunnen gaan en kunnen blijven.

De Day-a-week school biedt passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Kinderen van verschillende scholen volgen dit onderwijs een dag per week op de Brink. 

Wetenschap en Techniek

Leerlingen krijgen een uur in de week Wetenschap en techniek vanuit een thema, ouders worden uitgenodigd bij de aflsuiting van elk thema

Brede talentontwikkeling 

Bewo en muziek zijn vaste activiteiten voor groep 1 t/m 8. Er zal een blok in het schooljaar aandacht zijn voor Bevo, levensbeschouwing, mediawijsheid, drama en 'Discussiëren kun je leren'

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In ons kleuteronderwijs staan sociaal- emotionele vaardigheden, rekenvaardigheid, taalvaardigeid, motorische ontwikkeling en expressie centraal. Kleuters leren door spel en het werken met materialen die ze kunnen voelen, ruiken, horen, proeven en zien.  Binnen deze gebieden werken kleuters toe naar de kennis en de vaardigheden die zij nodig hebben voor een goede start in groep 3 en daarna. In de kleutergroepen wordt gewerkt met de methode Piramide waarbinnen alle ontwikkelingsdomeinen aanbod komen. De kleuters spelen dagelijks buiten en leren daar samen spelen, plezier maken, zich uiten en bewegen in de vrije ruimte. 

De doelen van ons kleuteronderwijs horen binnen de doorgaande leerlijnen van alle vakken tot en met groep 8, het is een onmisbare voorbereiding op het succesvol kunnen lezen, rekenen en schrijven. Binnen ons kleuteronderwijs maken wij gebruik van vaste vakleerkrachten voor gym, muziek, drama, mediawijsheid en levensbeschouwing. 


Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

0

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie Schoolontwikkelingsprofiel

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Buddies biedt voor de Brink ook de voor- en naschoolse opvang aan. Bij ziekte van personeel is het bovendien mogelijk dat de leidsters van Buddies - mits bevoegd- als onderwijsassistent invallen op De Brink. Fijn voor de leerlingen die dan een vertrouwd gezicht zien.

Uiteraard kunnen ouders ook kiezen voor andere voor- naschoolse opvang of voorschool. Ook met hen is altijd contact voordat een leerling bij ons start. Ook als er aan ander voorschoolprogramma wordt gebruikt sluit dit in het algemene prima aan op Piramide. 

Terug naar boven