SmdB De Kandelaar

Liesveldweg 65 4233 HG Ameide

  • voor uitleg logo klik https://www.dekandelaarameide.nl/Schoollogo
  • De Kandelaar is gehuisvest in Het Liesveld. Ook de bibliotheek voor Ameide en Tienhoven is hier  te vinden.
  • Schoolfoto van SmdB De Kandelaar
  • Schoolfoto van SmdB De Kandelaar
  • Schoolfoto van SmdB De Kandelaar

Het team

Toelichting van de school

De school heeft een full-time directeur. De directeur vormt samen met de IB-er en de bouwcoördinatoren het managementteam (MT) van de school. Daarnaast zijn er 28 leerkrachten en 4 onderwijsassistenten in dienst. Ook hebben we specialisten in dienst voor o.a. rekenen, taal, sociaal-emotionele ontwikkeling en voor meer of hoogbegaafde kinderen. Vrijwel alle leerkrachten werken in deeltijd en de gemiddelde leeftijd van het team is ongeveer 34 jaar. Er is dus een mooie mix van jonge en ervaren leerkrachten aanwezig.

Onze school is een dorpsschool en is gehuisvest in Het Liesveld. In dit gebouw is ook de OBS De Vlindertuin, BSO De Purperkanjers, KdV De Hummeltjeshoeve en Bibliotheek Lek en IJssel te vinden.

Onze school heeft een gemiddelde leerlingpopulatie waarvan de spreiding ook gemiddeld is. Op basis hiervan zijn er gemiddelde verwachtingen betreffende belemmerde of bevorderende factoren. Ook kan de conclusie getrokken worden dat de leerlingpopulatie redelijk gelijk is.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof wordt er altijd naar een passende vervanging of oplossing gezocht. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze leerlingen zijn verdeeld over 12 groepen. 4 groepen 1 en 2 en 8 groepen 3 t/m 8. De meeste groepen hebben twee leerkrachten die samen een duo baan hebben. Daarnaast is er een directeur, twee intern begeleidsters(IB) leerlingzorg, twee bouwcoördinatoren, twee gespecialiseerde gedragstrainers en twee gespecialiseerde (hoog)begaafden leerkrachten. Ook beschikken we over een taal- en rekenspecialist, een RT-leerkracht, een ICO-er (een coach voor studenten van de Christelijke Hogeschool Ede), 4 onderwijsassistenten, 2 IPC coördinatoren en een administratieve kracht.


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Ook in de groepen 1 en 2 wordt met de thema's van IPC gewerkt.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We zijn IPC school. Klik hier op IPC voor meer informatie over wat een IPC school is. De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur&techniek, wereldoriëntatie, kunstzinnige en creatieve vorming, muziek, burgerschapsvorming, een stukje sociaal-emotionele ontwikkeling en bewegingsonderwijs, worden binnen de IPC thema's aangeboden en voldoen aan de kerndoelen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Kandelaar heeft voor leerlingen met een eigen leerlijn de beschikking over gespecialiseerd personeel die deze leerlingen in de groep of daarbuiten begeleiding bieden. Er is een Dolfijngroep voor meerbegaafde leerlingen. Ook is er een bovenschoolse voorziening voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, de zogenaamde Delfinogroep. Daarvoor gaan deze leerlingen 1 dag per week naar een school in Hei- en Boeicop. 

Onze school is toegankelijk voor leerlingen in een rolstoel. Voor leerlingen met gehoor-of zichtproblemen wordt per leerling naar de mogelijkheden gekeken voor zorg op maat. 

We zijn Kanjerschool en hebben twee gedragsspecialisten in dienst. We hanteren een eigen leerlijn sociaal-emotionele ontwikkeling van groep 1 t/m 8.

We bieden leerlingen met dyslexie/dyscalculie extra ondersteuning in de vorm van aangepast lesmateriaal en indien nodig ondersteuning door een specialist.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school heeft een ambitie waaraan in de komende 4 jaar wordt gewerkt.

Dat betreft de volgende ijkpunten:

-het maken en gebruiken van kwaliteitskaarten.

-toewerken naar onderwijs dat beter aansluit bij de 21ste eeuw

-bewegend leren

-nieuw rapportagesysteem

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen de gemeente Vijfheerenlanden wordt gewerkt met een overdrachtsformulier uit het kindvolgsysteem voor 0 - 4 jarigen.  Het overdrachtsformulier bevat belangrijke informatie over het jonge kind. Deze informatie wordt verstrekt door de leidsters van het kinderdagverblijf/de Peuterspeelzaal. Er is ook een warme overdracht tussen de school en het KDV.

Terug naar boven