Roomskatholieke Basisschool St. Willibrordus

Van Gaverenlaan 10 a 5131 CT Alphen (Noord-Brabant)

Vaak krijgen wij te horen dat we een warm en toegankelijk gebouw hebben waar eenieder zich goed voelt en we mogen zijn zoals we zijn.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

In april 2022 is er bij circa 135 van onze leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 een leerlingtevredenheidspeiling met betrekking tot de onderwijskwaliteit afgenomen (Successpiegel). 

Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat leerlingen vinden dat zij voldoende leren, hun leerkracht een goed beeld van ze heeft en dat ze tevreden zijn over de mate waarin de leerkracht afstemt op verschillen tussen leerlingen onderling. We scoren hier als school bovengemiddeld op.

De behaalde scores op het gebied van "zichtbaar leren" en "positief ervaren van het aanbod" zijn in vergelijking met andere scholen (bestuur en landelijk). De komende jaren zal hier verder aan gewerkt worden middels begeleiding bij persoonlijke doelen in het portfolio en het maken van keuzes in het huidige onderwijsaanbod.

Middels het spiegelrapport, waarin diverse peilingen vanuit ouders, personeel en leerlingen met elkaar worden vergeleken, zal verder worden bekeken waar nog verdere actiepunten liggen waaraan vervolgens kan worden gewerkt.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In april 2022 is er bij circa 150 ouders van onze leerlingen een oudertevredenheidspeiling afgenomen (Successpiegel). 

Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat ouders van mening zijn dat school haar leerlingen goed in beeld heeft, dat er goed les wordt gegeven, dat de sfeer in de groep van hun kind(eren) goed is. Daarnaast geven ouders aan zich gezien en gehoord te voelen (door leerkracht en directie) en dat zij goed worden geïnformeerd. We scoren als school op genoemde zaken bovengemiddeld (vergelijking binnen bestuur en landelijk).

Qua afstemming van het onderwijsaanbod op de leerlingpopulatie valt volgens ouders nog winst te halen evenals de ervaren veiligheid in en om de school. De komende jaren zal hier verder aan gewerkt worden. Middels het spiegelrapport, waarin diverse peilingen vanuit ouders, personeel en leerlingen met elkaar worden vergeleken, zal verder worden bekeken waar nog verdere actiepunten liggen waaraan vervolgens gezamenlijk kan worden gewerkt.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven