Scholenopdekaart

P.C. Jenaplanschool Zonnewereld

P.C. Jenaplanschool Zonnewereld

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Onderwijsconcept: Jenaplan
Denominatie: Protestants-christelijk

Promotiefilm Dit is Zonnewereld

Zonnewereld is een sterke, professionele leergemeenschap. Het is een jenaplanschool met op dit moment 17 tweejarige stamgroepen, waarin kinderen zitten die maximaal 3 jaar in leeftijd van elkaar verschillen. De verdeling is evenredig: 5 kleutergroepen (1/2), 4 onderbouwgroepen (3/4), 4 middenbouwgroepen (5/6) en 4 bovenbouwgroepen (7/8). In ons onderwijsconcept wordt niet alleen samengewerkt met leeftijdsgenoten, maar ook met kinderen die jonger of ouder zijn. 
De vier basisprincipes van het jenaplan, gesprek – spel – werk – viering, komen elke dag ritmisch in ons onderwijs terug.

Als team hebben wij verbinding met de wereld, authentiek, verantwoordelijkheid en samenwerken gekozen als kernwaarden voor ons onderwijs. In verbinding met de wereld laten we zien dat we als school onderdeel van de wijk en de rest van de wereld om ons heen zijn. Authentiek zijn we onder andere omdat we bij kinderen en teamleden oog hebben voor talenten en die benutten. Op Zonnewereld dragen kinderen zelf verantwoordelijkheid voor hun ontwikkelingsgroei en heeft het team de verantwoordelijkheid hier de voorwaarden voor te scheppen. Samenwerken -bij gesprek, werk, spelen en vieren- is diep geworteld in onze dagelijkse praktijk.

Promotiefilm Dit is Zonnewereld

Download de schoolgids

Contactgegevens

Teunisbloemlaan 54
3452CB Vleuten

Telefoon:
030-6668579
Website:
www.zonnewereld.nl
E-mailadres:
info@zonnewereld.nl

Volg deze school

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Monique Gadellaa

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht

Aantal scholen:
29
Aantal leerlingen:
7842
Website:
www.pcou.nl

Samenwerkingsverband

Samenwerkingsverband Utrecht PO


Foto-impressie