P.C. Jenaplanschool Zonnewereld

Teunisbloemlaan 54 3452 CB Vleuten

  • School is het bruisende middelpunt.
  • Wij gaan voor gezonde tienuurtjes, lunchbakjes en traktaties.
  • Om een veilige school te zijn, hanteert Zonnewereld de regels van de Kanjertraining door de hele school. De regels gelden voor iedereen die
  • Wij gaan met de groepen 3 t/m 8 elk jaar van woe t/m vrij op kamp.
  • Ouders worden actief bij de ontwikkeling van hun kinderen betrokken. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind.

Het team

Toelichting van de school

Zonnewereld heeft een managementteam (MT) bestaande uit de directie en drie bouwcoördinatoren, per bouw één. De directeur leidt het MT. De bouwcoördinatoren sturen hun bouw aan op onderwijskundige zaken, beleid en organisatie, financiën en personeel. Daarnaast informeren zij de directie en de Intern Begeleiders (IB) over wat er in hun bouw speelt. De directeur adviseert hen en is eindverantwoordelijke.

Bouwcoördinatoren:

Onderbouw - Marjolein Segers, marjoleinsegers@zonnewereld.nl
Middenbouw - Joppie Wilbrink - Kemperman, joppiewilbrink@zonnewereld.nl
Bovenbouw - Nicole Goris, nicolegoris@zonnewereld.nl.

IB borgt, coördineert en controleert het onderwijskundig proces in de stamgroepen en de interne ondersteuning. Tevens coördineren en borgen zij het aanbod voor kinderen die meer zorg en/of uitdaging nodig hebben. Daarover hebben ze contact met zorginstanties en het samenwerkingsverband. IB legt verantwoording af aan de directie. De directeur adviseert hen en is eindverantwoordelijke.

Ons ondersteunend personeel bestaat uit een managementassistente, conciërge en specialisten (Remedial teaching (RT), Rekenen, Taal, Meer- en Hoogbegaafdheid, Gedrag en Leerkrachtondersteuners). 

Er zijn 15 stamgroepen; samen met het overige personeel kent Zonnewereld een team van ca.35 collega's, waarvan meerderen in deeltijd.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof vinden stamgroepleiders meestal intern oplossingen, door bijvoorbeeld te ruilen van dagen of gebruik van de ambulante collega's. Verder is binnen scholengroep PCOU een Flexpool aanwezig waar we veel gebruik van maken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met  heterogene stamgroepen, d.w.z. dat er in een stamgroep altijd drie leerjaren zijn opgenomen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in harmonie en constructief met verschillen leren omgaan: kinderen van verschillende niveaus in een stamgroep bevordert de mogelijkheid dat kinderen van elkaar leren en verantwoordelijkheid oppakken. Alle, qua opbouw, vergelijkbare stamgroepen vormen een bouw. Onze school kent drie bouwen:

  • Onderbouw (groep 0, 1 en 2);
  • Middenbouw (groep 3, 4 en 5);
  • Bovenbouw (groep 6, 7 en 8).

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op Zonnewereld besteden we elke dag tijd aan de kernvakken lezen, rekenen/wiskunde en taal. Verder richten we ons onderwijs zo betekenisvol mogelijk in door deze en andere vakken zoals burgerschap en zaakvakken geïntegreerd aan te bieden in thema's en projecten, die aansluiten bij de beleveniswereld van kinderen. Daarbij is Wereldoriëntatie het hart van ons onderwijs.

Vanaf de middenbouw krijgen kinderen twee keer per week bewegingsonderwijs van een vakdocent, Engelse taal verzorgen we vanaf de bovenbouw.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We zetten een deel van het extra geld (NPO) dat we ontvangen in voor extra ondersteuning van de stamgroepen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Jenaplanschool Zonnewereld kan in de kleutertijd extra ondersteuning organiseren door de samenwerking met Buurtteam en  het Samenwerkingsverband (SWV).

Informatie buurtteam:
Voor meer informatie over mogelijkheden voor de ondersteuning vanuit het buurtteam verwijzen wij u graag naar : www.buurtteamsutrecht.nl. Contact leggen met het buurtteam kan vanuit de ouders zelf of in overleg met de intern begeleiders van school.

Informatie samenwerkingsverband:
Voor meer informatie over de werkwijze en organisatie van het samenwerkingsverband verwijzen wij u graag naar: www.swvutrechtpo.nl. Contact leggen met het SWV voor ondersteuning loopt via de intern begeleiders. 

Terug naar boven