Hendrik Pierson College (HPC) Zetten

Mammoetstraat 3 6671 DL Zetten

  • Schoolfoto van Hendrik Pierson College (HPC) Zetten
  • Schoolfoto van Hendrik Pierson College (HPC) Zetten
  • Schoolfoto van Hendrik Pierson College (HPC) Zetten
  • Schoolfoto van Hendrik Pierson College (HPC) Zetten
  • Schoolfoto van Hendrik Pierson College (HPC) Zetten

Profielkeuze

Toelichting van de school

In de onderbouw kunnen leerlingen een talentprofiel kiezen op basis van hun interesse. De keuze voor een talentprofiel geeft toegang tot elk profiel en elk vak in de bovenbouw. Leerlingen kunnen in de bovenbouw kiezen voor een examenvak dat aansluit op het talentprofiel in de onderbouw, maar dat hoeft niet. In de bovenbouw van het vmbo kunnen leerlingen met een sportprofiel kiezen voor keuzemodules waarin sport centraal staat en op havo en vwo kunnen leerlingen Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM) kiezen als schoolexamenvak. Vanuit het kunstprofiel kan het vak Beeldende vorming als examenvak gekozen worden. Verder kunnen vwo-leerlingen kiezen voor het vak Latijn, waardoor een gymnasiumdiploma behaald kan worden.

Wij besteden samen met de leerling en ouders veel aandacht aan de profielkeuze. O.a. door een actieve inzet van loopbaanoriëntatie en begeleiding en de maatschappelijke stage. Onze tweedejaars op het vmbo doen jaarlijks mee aan het beroepenfestival van Betuwe on Stage en in de derde en vierde klas gaan leerlingen minimaal een week op stage meewerken in een bedrijf dat zij zelf uitkiezen. Voor de havo-bovenbouwleerlingen vinden de HPC-bedrijfsdagen plaats. Hier werken jaarlijks 75 regionale bedrijven aan mee. Op het vwo bezoeken we jaarlijks de universiteit en werken we nauw samen met Wageningen University in het Foodvalley Network voor begeleiding bij profielwerkstukken en onderzoek in de school.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De begeleiding van leerlingen neemt op het HPC een belangrijke plaats in. Naast de zorg voor de studieresultaten is er ook veel aandacht voor het welbevinden van onze leerlingen en het overdragen van normen en waarden. In de roosters zijn daarom uren ingepland voor begeleidingsactiviteiten. Ook hebben alle leerlingen een coach. Wekelijks zijn er gesprekken met de coach over het welbevinden en de leerresultaten.

Het HPC heeft een uitgebreid ondersteuningsteam om leerlingen extra hulp te bieden als een leerling dat nodig heeft. De school beschikt over een gecertificeerd zorg- en adviesteam (ZAT). In het ZAT werkt het HPC samen met verschillende hulpverleners. Bovendien zijn de jongerenwerkers van Forte Welzijn regelmatig bij ons op school om met leerlingen een praatje te maken.  

Het ondersteuningsprofiel liep af in een jaar waarin er een nieuwe wet in de maak is, die ons verplicht om op een andere manier met ons ondersteuningsprofiel om te gaan. In afwachting daarop, blijven wij werken met het oude ondersteuningsprofiel tot helder wordt wat er in de nieuwe wet- en regelgeving concreet verandert en aan welke nieuwe richtlijnen wij moeten voldoen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven