Montessori Lyceum Herman Jordan

Jordanlaan 3 3706 TE Zeist

Schoolfoto van Montessori Lyceum Herman Jordan

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Het Jordan wil onnodig doubleren voorkomen. In de eerste twee klassen kennen we daarvoor een 'aan-de-haak-beleid'. Lopen leerlingen desondanks toch achterstanden op, dan kunnen ze die gedurende het schooljaar wegwerken tijdens de zogenaamde 'inloopschool'. Tegelijkertijd willen we leerlingen de kans bieden het voor hen hoogst haalbare diploma te halen. Dat betekent dat op het Jordan relatief veel leerlingen opstromen (dat wil zeggen: binnenkomen met havo-advies en vertrekken met vwo-diploma).
 
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw? Toelichting

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw? Toelichting
Weergave

Bron

Slaagpercentage Toelichting

Toelichting van de school

Van oudsher heeft het Jordan hoge slagingspercentages vergeleken met het landelijk gemiddelde. Het Jordan is echter een kleine school. Vanwege de relatief kleine groep examenleerlingen kunnen de slagingspercentages op havo en vwo van jaar tot jaar en van profiel tot profiel verschillen.
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd? Toelichting

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd? Toelichting
Weergave

Bron

Examencijfers toelichting

Toelichting van de school

Door de bank genomen halen Jordanleerlingen bovengemiddeld goede cijfers voor het schoolexamen en voor het centraal schriftelijk eindexamen. Dat is mede te danken aan de gerichte examentrainingen die het Jordan verzorgt.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2018-2019?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school? Toelichting

Toelichting van de school

Het Jordan MLU  is een montessorischool en lid van de Vereniging van Montessori Onderwijs. Elke vier a vijf jaar wordt elke school gevisiteerd door collega-montessorischolen. Daarnaast houdt ook de Onderwijsinspectie een vinger aan de pols.
 

Terug naar boven