MY college

Zinkseweg 2 3201 KZ Spijkenisse

  • Naast de gezellige aula heeft de school ook een afgesloten patio waar de leerlingen in pauzes mogen verblijven.
  • In januari 2026 openen de deuren van het nieuwe schoolgebouw. Een energieneutraal gebouw met eigen gymnastiekvoorzieining.

Profielkeuze

Toelichting van de school

We geven de kinderen de gelegenheid om allerlei ervaringen op te doen, zodat zij weten wat ze goed kunnen en ook leuk vinden om te doen. Hierdoor kunnen ze later voor hun toekomst een goede keuze maken. We geven dan ook les in theorie en praktijk, maar leren de leerlingen ook vaardigheden zoals de omgang met elkaar en het houden aan afspraken en regels. We vinden dat belangrijk, voor nu, maar zeker ook voor later.

Dienstverlening en producten - MY skills

De toekomst van de leerling staat centraal. Wij bieden leerlingen een brede ontwikkeling waarbij ze aan van alles kunnen ruiken en proeven zonder direct voor een beroep te moeten kiezen. De keuze voor het brede profiel Diensten en Producten voor de bovenbouw is ook gestart in het schooljaar 2017/18 en sluit aan bij de ontwikkeling van de school. Bij de invoering en de start van dit schoolprofiel Dienstverlening en Producten wordt de theoretische leerweg (mavo) niet vergeten. In de komende jaren zal ook deze groep (mavo) leerlingen een praktijkgericht vak aangeboden krijgen.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kleine groepen

Op MY college zijn alle groepen niet groter dan 21 leerlingen. Iedere leerling heeft een eigen coach, die wekelijks 15 minuten samen met de leerling kijkt naar de vorderingen en de doelen die moeten worden behaald. Omdat alle leerlingen verschillen van elkaar heeft ieder kind een andere aanpak. Begeleiding vindt dan ook plaats door de coach, vakdocenten of zorgcoördinator. Zo nodig is er ook schoolmaatschappelijk werker, begeleider passend onderwijs, begeleiding vanuit de dyslexiecoördinator of de overstapcoach po/vo. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven