Griftland College

Noorderweg 79 / Postbus 316 3761 EV / 3760 AH Soest

  • Schoolfoto van Griftland College
  • Schoolfoto van Griftland College
  • Schoolfoto van Griftland College
  • Schoolfoto van Griftland College
  • Schoolfoto van Griftland College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Profielkeuze

De leerling volgt in de Tweede Fase (bovenbouw havo en vwo) een profiel: een samenhangend geheel van vakken die voorbereiden op een vervolgstudie in een bepaalde richting. Een aantal vakken is verplicht, de overige vakken zijn naar keuze.

De vier profielen zijn:

- Cultuur & Maatschappij (CM)

- Economie & Maatschappij (EM)

- Natuur & Gezondheid (NG)

- Natuur & Techniek (NT)

De leerling kiest een vrij examenvak om zijn profielvakken aan te vullen.

Ook op de MAVO kennen we profielen. Aan het eind van de derde klas kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier profielen: techniek, zorg en welzijn, economie, landbouw. Naast de voor iedereen verplichte vakken Nederlands, Engels en LO, bepaalt het gekozen profiel welke twee vakken er verder in het vakkenpakket worden opgenomen. Daarnaast worden in het zogenaamde vrije deel nog drie examenvakken gekozen. De vakken CKV en maatschappijleer zijn afgesloten in klas 3, maar tellen wel mee als examenvakken.


Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

De bouwstenen waar een school uit is opgebouwd grijpen in elkaar. Het ontwikkelen van bouwstenen raakt alle andere bouwstenen die op de gewenste ontwikkeling mee zullen bewegen. Om leerlingen meer verantwoordelijkheid te geven over hun eigen leerproces en hun talenten te laten ontdekken gaan we met vier bouwstenen aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. De bouwstenen die in het schoolplan 2021-2025 centraal staan zijn: leerdoel denken, coaching, formatief handelen en gedeelde verantwoordelijkheid. Het onderwijs op het Griftland verandert de komende jaren voor leerlingen in de richting van meer eigenaarschap voor het eigen leerproces en het ontwikkelen van talent in de volle breedte. Met als belangrijkste: Wij leren samen!

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Passend Onderwijs

Het Griftland College is aangesloten bij het Samenwerkingsverband Eemland. Hierbinnen staat een hoog niveau van basisondersteuning centraal. Dit betekent dat alle scholen binnen dit samenwerkingsverband dit hoge niveau van basisondersteuning bieden. Wat de basisondersteuning precies inhoudt, staat beschreven in het SOP, het schoolondersteuningsprofiel. Dit SOP is terug te vinden op de site van de school. Wij hebben er vooralsnog niet voor gekozen om speciale arrangementen aan te bieden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven