Melanchthon Wilgenplaslaan

Wilgenplaslaan 194 3052 SL Rotterdam

 • Wij zijn een school waar vriendelijkheid, veiligheid en verantwoordelijkheid de belangrijkste waarden zijn!
 • Een prachtig MySkills domein waarop je allerlei technologische vaardigheden kunt oefenen.
 • Tijdens elke les werk je aan de 26 MySkills die jij later nodig hebt om later succesvol te zijn als burger, werknemer of werkgever!
 • Dan kun je altijd terecht bij je mentor of ga je aan het einde van de dag naar de huiswerkbegeleiding in onze aula.
 • Ben jij een topsporter?Dat is geen probleem! Onze topsportco├Ârdinator zorgt ervoor dat jij een aangepast rooster krijgt.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Van leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 maken de leerlingen kennis met verschillende soorten beroepen waardoor de leerlingen een bewuste keuze kunnen maken voor bijvoorbeeld een vervolgopleiding in het MBO.Aan het einde van het tweede leerjaar maken de leerlingen (BBL en KBL) een keuze voor één van de twee beroepsgerichte profielen: Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Leerlingen die de GL/TL opleiding doen volgen een speciale technologieroute: Technologie & Toepassing.

In deze drie profielen speelt loopbaanoriëntatiebegeleiding (lob) een belangrijke rol. Dit betekent dat er veel aandacht is voor de leerlingen om te ontdekken:wie ze zijn; welke talenten en kwaliteiten zij hebben en kunnen ontwikkelen en;welke opleiding ze willen en het beste bij hun past ná het vmbo.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Elke leerling een succesvolle start in de maatschappij!
Melanchthon Wilgenplaslaan is een Rotterdamse VMBO school voor bbl, kbl, gl en tl.

In vier jaar tijd ontdekken de leerlingen samen met hun ouders, klasgenoten, mentoren en alle docenten hun eigen route naar succes. De leerlingen ontwikkelen zich op een toekomstig leven als werknemer, ondernemer en burger in Rotterdam. Dat doen de leerlingen in een fijn modern gebouw waar een veilige sfeer heerst en ze iedere dag hun mentoren, docenten en vrienden/vriendinnen ontmoeten. Naast alle lessen, toetsen en gesprekken zijn er voldoende mogelijkheden in de school om te ontspanen en plezier te hebben.

Melanchthon Wilgenplaslaan is een school waar leerlingen gezien worden, zich thuis voelen en er toe doen. Leerlingen behalen na vier jaar een mooi diploma én ontwikkelen zich op gebied van persoonsvorming. Op Melanchthon Wilgenplaslaan leer je voor het leven!

Elke MWL-leerling na afronding van de schoolloopbaan op zijn of haar niveau:

 • heeft een persoonlijk toekomstperspectief
 • kan een onafhankelijk oordeel vormen
 • heeft lerend vermogen en kan reflecteren op het eigen leerproces
 • heeft zich creatief en inventief ontwikkeld
 • kan probleemoplossend denken/handelen en is zelfredzaam
 • is communicatief en sociaal vaardig vanuit een levensbeschouwelijke achtergrond en beschikt over maatschappij- en normbesef


Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven