Melanchthon Wilgenplaslaan

Wilgenplaslaan 194 3052 SL Rotterdam

  • Wij zijn een school waar vriendelijkheid, veiligheid en verantwoordelijkheid de belangrijkste waarden zijn!
  • Een prachtig MySkills domein waarop je allerlei technologische vaardigheden kunt oefenen.
  • Tijdens elke les werk je aan de 26 MySkills die jij later nodig hebt om later succesvol te zijn als burger, werknemer of werkgever!
  • Dan kun je altijd terecht bij je mentor of ga je aan het einde van de dag naar de huiswerkbegeleiding in onze aula.
  • Ben jij een topsporter?Dat is geen probleem! Onze topsportco├Ârdinator zorgt ervoor dat jij een aangepast rooster krijgt.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Samen voor jou!

Samen ontdekken de leerlingen ontdekken met hun ouders, schoolgenoten en de medewerkers de route naar hun eigen succes. Melanchthon Wilgenplaslaan biedt alle niveau’s van het VMBO:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BBL)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KBL)
  • Gemengde leerweg (GL)
  • Theoretische leerweg (TL)

Leerlingen die een vmbo-basis mét LWOO hebben gekregen van de basisschool komen de eerste twee jaar in een kleine klas. Voor GL/TL leerlingen die examen doen in een extra vak kunnen we het diploma omzetten naar een TL/MAVO diploma!” 

Wij hebben op Melanchthon Wilgenplaslaan een aannamebeleid dat wij volgen met betrekking tot schooladvies en plaatsing.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Het grotendeel van onze leerlingen behalen een diploma op het niveau dat ook in het advies van de basisschool wordt aangegeven. Jaarlijks wordt er kritisch gekeken naar het niveau van de leerlingen. De leerweg, KBL, BBL of GL wordt daar waar nodig in het belang van de leerling aangepast.
Met ondermeer het verzorgen van extra steunlessen Taal en Rekenen en Flexuren voor de AVO-vakken presteren leerlingen op het niveau dat het best bij hen past. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om binnen school naar een hoger niveau door te stromen. Je kunt zelfs per vak examen doen op een hoger niveau. Melanchthon Wilgenplaslaan gebruikt het "Instroom-Doorstroom-Uitstroom"-document als basis voor het overgaan en zitten blijven. Dit document is op onze website: Bevorderingsnormen leerjaar 1 t/m 4
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Hier zie je hoeveel leerlingen centraal examen hebben gedaan en hoeveel procent daarvan het diploma heeft behaald. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Hier zie je het gemiddelde examencijfer van de leerlingen die hebben deelgenomen aan het centraal examen. Voor vmbo-scholen zie je het gemiddelde van twee examens: het centraal examen en het centraal schriftelijk en praktisch examen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Let op: vanwege het coronavirus zijn er in schooljaar 2019-2020 geen centrale examens afgenomen. De examencijfers van dit schooljaar ontbreken daarom in de trendgrafiek.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2021-2022?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven