Melanchthon Mavo Schiebroek

Molenvijver 19 3052 HA Rotterdam

 • Schoolfoto van Melanchthon Mavo Schiebroek
 • Schoolfoto van Melanchthon Mavo Schiebroek
 • Schoolfoto van Melanchthon Mavo Schiebroek
 • Schoolfoto van Melanchthon Mavo Schiebroek
 • Schoolfoto van Melanchthon Mavo Schiebroek

In het kort

Toelichting van de school

Melanchthon MAVO Schiebroek is een christelijke school voor mavo, mavo/havo (pre-havo) en mavo+. Melanchthon MAVO Schiebroek is gevestigd in een mooi gebouw in Hillegersberg-Schiebroek.

We zijn een christelijke school op een kruispunt van verschillende wijken. De kleinschaligheid van onze school, maakt onze school een ‘huis’ voor leerlingen. Iedereen kent elkaar en voelt zich gekend.

Persoonlijk

340 leerlingen en 32 docenten geven onze school karakter. De klas is als een familie, waar uw kind kan zijn wie hij/zij is. De docent is als een oom of tante die uw kind goed kent en van wie hij/zij veel kan leren. De docent probeert qua lesinhoud, tempo en begeleiding aan te sluiten bij de behoefte van uw kind.

Traditioneel

Leerlingen krijgen les in lokalen onder begeleiding van een docent. Naast moderne (digitale) leermiddelen zijn boeken belangrijk om rustig de lesstof door te nemen. Wij werken met agenda’s waar uw kind zelf in schrijft en dingen verandert; zo leert hij/zij beter plannen dan in een digitale agenda.

Gedegen

Uw kind krijgt bij ons ‘gewoon goed’ onderwijs. We bieden uw kind de kennis en vaardigheden die hij/zij in de toekomst nodig heeft. Onze school is een rustige, vriendelijke, gestructureerde omgeving. Onze aanpak is altijd nuchter en streng als het nodig is.

Uitdagend

Wij hebben hoge verwachtingen van ieder kind en geven hem/haar veel verantwoordelijkheid. ‘Leraren openen de deur, maar je moet zelf naar binnen gaan’, is een Chinees gezegde dat onze visie mooi verwoordt. We stimuleren uw kind om te ontdekken hoe leren het beste gaat. We verwachten ook dat ouders tijd maken om hun kind te helpen bij het leren.

Empathisch

Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je worden? Hoe word je gelukkig? Wij helpen uw kind om zélf de antwoorden op deze vragen te vinden. Fouten maken, onenigheid hebben, plagen en hindernissen nemen, horen erbij. Respect voor elkaar is altijd ons uitgangspunt. Zo groeit uw kind, leert hij/zij grenzen stellen en omgaan met anderen.Eigen wijs Wij doen niet mee met trends of vernieuwingen waar we niet in geloven. We communiceren open en eerlijk over onze onderwijsvisie. Tijdens het intakegesprek bespreken we of onze school bij u en uw kind past en andersom. Wederzijdse chemie vinden wij erg belangrijk.

Kenmerken van de school

 • gedegen uitdagend empathisch
 • kleinschalig & traditioneel
 • eigen wijs
 • mavo, mavohavo en mavo+
 • tweejarige onderbouw

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-(g)t
 • vmbo-(g)t / havo

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Melanchthon MAVO Schiebroek is een kleine school.

De school heeft momenteel 340 leerlingen.

Dit schooljaar zijn er twee mavohavo1-klassen, twee mavo1-klas; twee mavo2-klassen, twee mavohavo2-klassen, drie M3-klassen en drie M4-klassen.

Onze school kent een tweejarige onderbouw en een tweejarige bovenbouw. In de onderbouw zitten de leerlingen als klas bij elkaar; in de bovenbouw zitten de leerlingen op grond van hun vakkenpakket bij elkaar.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
347

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven