Twents Carmel College, locatie Potskampstraat

Potskampstraat 2 7573 CC Oldenzaal

Schoolfoto van Twents Carmel College, locatie Potskampstraat

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Twents Carmel College; een school voor voortgezet onderwijs in Twente. Met zes locaties in drie plaatsen bieden we onderwijs aan zo'n vijfduizend leerlingen. Dit doen we op verschillende niveaus; van praktijkonderwijs tot gymnasium. We zijn onderdeel van de Stichting Carmelcollege. 

Twents Carmel College is een school waar leerlingen hun eigen route mogen kiezen. We bieden een leeromgeving waar leerlingen samen met docenten en ouders gaan ontdekken, onderzoeken, leren en ervaren. En dat ziet er voor iedereen anders uit. Samen kiezen we wat bij je past, wat je nodig hebt of waar je gewoon heel blij van wordt. Wij ondersteunen, stimuleren en inspireren je. We richten onze blik op de toekomst en blijven om ons heen kijken. Samen leren en ervaren wat jij nodig hebt om verder te gaan.

Op de locatie Potskampstraat komen theorie en praktijk samen. Onze locatie biedt onderwijs op vmbo-niveau. Van groen tot mobiliteit & transport en van zorg & welzijn tot economie & ondernemen; bij ons kun je het profiel kiezen dat het beste bij je past. Binnen onze profielen leer je naast de nodige theorie ook hoe je dit in de praktijk toepast. We hebben verschillende leerpleinen, een eigen bakkerij, een restaurant en meer. Daarnaast hebben we een bovenbouw gemengd theoretische leerweg (GTL). Theorie en praktijk onder een dak. Onze locatie is in 2018 en 2022 door de overheid uitgeroepen tot een excellente vmbo-school op het gebied van differentiatie, maatwerk, ICT en ruimte om te kiezen. Dit betekent dat je bij ons lessen volgt op het voor jou meest geschikte niveau. 

Kenmerken van de school

 • excellente vmbo
 • groei zichtbaar
 • betekenisvol leren
 • voorbereid op de toekomst
 • ontwikkelgericht school

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-b
 • vmbo-k
 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op deze locatie zitten leerlingen van de bovenbouw vmbo (klas 3 en 4) in verschillende leerwegen (BBL, KBL, GTL) en verschillende profielen.

De volgende profielen worden aangeboden: Gemengd Theoretische Leerweg; Bouwen, Wonen en Interieur; Produceren, Installeren en Energie; Mobiliteit en Transport; Zorg en Welzijn; Economie en Ondernemen; Horeca, Bakkerij en Recreatie; Groen.

Toelichting leerwegen:

 • De basisberoepsgerichte leerweg (BBL) bereidt voor op niveau 2 van het MBO. Je hebt 15 uur beroepsgerichte vakken, aangevuld met algemeen vormende vakken.
 • De kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) bereidt voor op niveau 4 van het MBO. Je hebt 11 uur beroepsgerichte vakken, aangevuld met algemeen vormende vakken.
 • De gemengd theoretische leerweg (GTL) bereidt voor op niveau 4 van het MBO. In klas 3 volg je 8 theoretische vakken en 6 beroepsgerichte uren, in klas 4 laat je twee vakken vallen en volg je nog 4 beroepsgerichte uren. Bij de vakken die je laat vallen, houd je rekening met de gewenste doorstroom: MBO niveau 4 (eventueel met certificaat Toptraject) of Havo4.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
908

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven