CSG Comenius, Esdoorn

Esdoornstraat 52 8924 BK Leeuwarden

Schoolfoto van CSG Comenius, Esdoorn

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het Schoolplan, 2019-2023: Ons paspoort voor de toekomst …

Motto: ‘Onderwijs is het paspoort voor de toekomst, want  morgen behoort aan degene die zich er vandaag op voorbereidt…’ (Malcolm X)

Comenius Esdoorn is een school voor mavo-onderwijs. De school telt rond de 400 leerlingen en het team bestaat uit ongeveer 40 medewerkers. Het gebouw is gesitueerd aan de oostkant van Leeuwarden. De school staat bekend als een gezellige en veilige locatie, waar de medewerkers en de leerlingen elkaar kennen. Hierbij speelt de kleinschaligheid een belangrijke rol: kennen en gekend worden is hier goed te realiseren. Het gebouw maakt hierbij een overzichtelijke indruk.

De missie van de school
De Esdoorn wil een veilige, kleinschalige en betekenisvolle (leer)omgeving vormen. We zien onze school als een gemeenschap van personeel, leerlingen en ouders, waarin ieder individu zich gekend en erkend weet. We zijn betrokken op elkaar en geloven sterk in het persoonlijke contact op basis van wederzijds vertrouwen. De open christelijke identiteit en de hiermee gepaard gaande waarden vormen de inspiratie en het fundament voor ons handelen.

Wij bieden kwalitatief goed onderwijs, waarbij we oog hebben voor verschillen. We helpen onze leerlingen en elkaar om het beste uit jezelf te halen en talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen.

We ondersteunen onze leerlingen bij hun ontwikkeling tot personen die zichzelf en de ander respecteren, die weten waar ze vandaan komen, waar ze staan in relatie tot hun omgeving en die in staat zijn met een kritische blik richting te geven aan hun leven.

Met ons onderwijs willen we bereiken, dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandig functionerende deelnemers aan de snel veranderende maatschappij en arbeidsmarkt, waarin een sterk appèl wordt gedaan op de motivatie om zich te blijven ontwikkelen, op het oplossingsgerichte vermogen en op een passend niveau van algemene en digitale vaardigheden. Zo willen we hen helpen om op hun manier, naar hun mogelijkheden, de samenleving van de toekomst mee vorm te geven.

Op pagina 7 en 8 van het Schoolplan vindt u de visie van de school. Dit vormt de basis van het dagelijkse onderwijs en van de richting waarin de school zich aan het ontwikkelen is.  

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school kent een uitgebreid ondersteuningsaanbod en heeft op dit gebied door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. In het School Ondersteunings Profiel staat beschreven voor welke begeleidingsvragen de school een passend aanbod heeft.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven