Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz

Richerstraat 35 6461 VP Kerkrade

Schoolfoto van Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz

Profielkeuze

Toelichting van de school

In leerjaar 3 kiezen de leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg één van de 6 profielen: Zorg&Welzijn, Diensten & Producten, Economie & Ondernemen, Produceren Installeren Energie, Bouwen Wonen Interieur, Mobiliteit & Transport. De leerlingen van de theoretische leerweg volgen de profiel- en keuzedelen van het profiel Diensten & Producten. De leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg die voor de sector Techniek kiezen, volgen de bijbehorende profielen vanaf leerjaar 3 aan het Techniekcollege Parkstad Limburg in Heerlen. Het profiel Economie & Ondernemen kan vanaf leerjaar 3 gevolgd worden aan de locatie Brandenberg (Landgraaf) of de locatie Herle (Heerlen). Tot slot kan het profiel Horeca & Bakkerij op de locatie Herle gekozen worden.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op locatie Holz werkt men in de zorgstructuur via het principe van professionele momenten, een manier van werken die via het Samenwerkingsverband VO ontwikkeld is. De eerste zorg ligt in de klas bij de vakdocent en de mentor, vervolgens kan het ?docententeam ingeschakeld worden. Is er voor een leerling meer zorg nodig, dan wordt het ondersteuningsteam ingeschakeld. Van daaruit kan eventueel doorverwezen worden naar het ?zorgadviesteam.

In overleg met het Samenwerkingsverband VO is het schoolondersteuningsprofiel opgesteld en in kaart gebracht welke specialistische zorg geboden kan worden.

We werken nauw samen met externe zorgverleners die we voor een deel ook fysiek onderdak bieden om op die manier snel te kunnen schakelen maar ook om de leerling in een bekende omgeving hulp te kunnen bieden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven