Over Betuwe College (OBC) Huissen

Julianastraat 17 6851 KJ Huissen

  • Schoolfoto van Over Betuwe College (OBC) Huissen
  • Schoolfoto van Over Betuwe College (OBC) Huissen
  • Schoolfoto van Over Betuwe College (OBC) Huissen
  • Schoolfoto van Over Betuwe College (OBC) Huissen
  • Schoolfoto van Over Betuwe College (OBC) Huissen

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

We gaan de leerlingen meer betrekken bij ons schoolbeleid. Dit doen we door middel van de leerlingenraad (de Huissense Leerlingen Raad, HLR). Daarnaast zijn wij bezig met de lessen meer te laten aansluiten op de gebeurtenissen in de wereld. Betekenisvol leren. Regelmatig trekken we erop uit voor excursies, die aansluiten bij de lesstof of toekomstige beroepen. We werken met talentgroepen. Dit spreekt de leerlingen erg aan. Elke leerling zet zijn of haar talenten in wat zorgt voor een grotere motivatie en met meer plezier naar school gaan. Het versterkte mentoraat is ook ingezet, voor nog meer groepsvorming. Dit heeft geresulteerd in een mooi cijfer: 7 gemiddeld in schooljaar 2020-2021. De leerlingen ervaren dat ze met respect worden behandeld en dit draagt ook bij aan de goede samenwerking tussen de docent- leerling en ouder. De leerlingen zijn erg tevreden over het gebruik van ICT tijdens de lessen. Alle leerlingen werken met een laptop op het OBC Huissen.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het OBC Huissen ziet het veiligheidsgevoel van onze leerlingen als een belangrijk ingrediënt voor een optimaal onderwijsklimaat. Uit (diverse) enquêtes is gebleken dat de veiligheidsbeleving onder leerlingen en ouders groot is. Door een professionele leerling zorg en intensieve begeleiding van leerlingen zowel binnen als buiten het klaslokaal proberen wij dit veiligheidsgevoel steeds te optimaliseren. Onze leerlingen geven ons in het schooljaar 2020-2021 een cijfer 9.4 gemiddeld voor veiligheid. 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

De ouders geven ons een mooie waardering namelijk een 8. Dat is natuurlijk fantastisch. 
Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,5
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven