Lucent College

Larenseweg 127 1221 CL Hilversum

Schoolfoto van Lucent College

In het kort

Toelichting van de school

Het Lucent College is een school van deze tijd: een kleinschalige school voor mavo 1-4 en havo 1-3 met klassen van 24-26 leerlingen. Leerlingen op het Lucent College zijn leerlingen die behoefte hebben om naast theorie ook praktisch bezig te zijn. We geven je als leerling steeds meer zelf de regie over je eigen leerproces. Vrijheid én verantwoordelijkheid met alle persoonlijke coaching en begeleiding die daarvoor nodig is. We laten je samen leren in een omgeving die je prikkelt om het beste uit jezelf en de ander te halen. Leerlingen die de school verlaten, worden gekenmerkt door flexibiliteit, creativiteit, initiatief en kunnen samenwerken.

Kenmerken van de school

  • Persoonlijke aandacht
  • Zelfregie & coaching
  • Opdrachtgestuurd leren
  • Blended learning
  • Verlengde brugklas 3 havo/mavo

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t / havo

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In schooljaar 2022-2023 doet de laatste groep vmbo basis/kader van voorheen College de Opmaat examen. Vanaf schooljaar 2023-2024 is het Lucent College een school voor mavo 1-4 en havo 1-3.

Veel leerlingen komen uit Hilversum en de directe omgeving. Een deel van de leerlingen komt van verder. Dat zijn voornamelijk de topsporttalenten. Als erkend topsporttalent is er genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen het Lucent College. Je krijgt speciale begeleiding en een aangepast rooster met ontheffingen voor vakken als je dat nodig hebt.

De school is goed bereikbaar met de fiets en openbaar vervoer. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
232

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven