Uilenhof

Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem

  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Leerlingen met de volgende schooladviezen zijn welkom bij ons: 

- KB/GL

- KB/ TL

- GL/ TL

- TL/ havo

- havo 

Leerlingen met een sterke havo-wens en een advies die daar op wijst, kunnen in de havo-junior worden geplaatst. Zij volgen dan onderwijs op havo niveau, krijgen havo toetsen en worden bij de overgang volgens havo normen beoordeeld. Onze havo-junior biedt de leerlingen een veilige omgeving in een kleine setting waardoor zij vaak beter tot hun recht komen. Na leerjaar 2 hebben zij voldoende persoonlijke groei doorgemaakt om succesvol naar de havo te gaan. Wij werken hierin nauw samen met Lyceum Oudehoven. 

De overige leerlingen worden in een brede mavo/ havo brugklas geplaatst. In het eerste en tweede leerjaar wordt bekeken of leerlingen mogelijk door kunnen groeien naar de havo of dat zij doorgaan voor hun mavo diploma (vmbo G- of T).

Onze doorstroomresultaten zijn goed.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

In de onderbouw van de Uilenhof stroomt bijna iedere leerling zonder vertraging door. Na het eerste leerjaar is het mogelijk door te groeien in de tweede klas havo-junior. Ook na het tweede leerjaar in de reguliere stroom is het mogelijk om over te stappen naar de havo als blijkt dat de leerling daarvoor de kennis en attitude heeft.

Het aantal leerlingen dat afstroomt naar een lager niveau is in normale jaren heel laag. Door corona zien we dat er meer leerlingen zijn afgestroomd. We verwachten dat dit aantal snel weer kleiner wordt nu de impact van corona kleiner is geworden. Ook zijn verschillende docenten opgeleid tot leercoach om individuele leerlingen te coachen iin het leren en het hervinden van hun motivatie.

De doorstroom in de bovenbouw is prima, afstromen komt in deze groep nauwelijks voor. 

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

De Uilenhof heeft al jaren lang een hoog slagingspercentage. Het slagingspercentage van de afgelopen 5 jaar is gemiddeld 95%. De leerlingen worden goed begeleid naar hun eindexamen, zowel op vakgebied als in hun menswording.

We zijn trots op onze resultaten. 

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

We meten regelmatig de kwaliteit van ons onderwijs. Om een goede opbrengst te garanderen moeten de verschillen tussen het schoolexamen en het landelijk centraal schriftelijk examen minimaal zijn. In het schema is te zien dat die verschillen tussen de SE’s (schoolexamens)  de CE’s (centrale examens) op de Uilenhof ruim binnen de landelijke norm van 0,5 vallen.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Uilenhof heeft als onderdeel van Stichting CVO-AV een basistoezicht van de Onderwijs Inspectie. Dat betekent dat de school voldoet aan de gestelde normen uit het inspectiekader.

De stichting neemt deel aan de opleidingsschool Rivierenland waarin verschillende VO scholen uit de regio, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, het onderwijs verzorgen voor aankomend docenten. 

 

Terug naar boven