Uilenhof

Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem

  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof
  • Schoolfoto van Uilenhof

Profielkeuze

Toelichting van de school

De Uilenhof-leerlingen volgen in de bovenbouw het beroepsgerichte programma Dienstverlening & Producten.

D&P is een breed beroepsgericht programma waarbij leerlingen vaardigheden en competenties opdoen die voor elke vervolgopleiding van belang zijn. Naast dit beroepsgerichte vak volgen ze een aantal vakken ( wi, bi, ec etc.) waarin ze later ook eindexamen doen. De samenstelling van het vakkenpakket bepaalt uiteindelijk welk profiel op het diploma zal staan (groen, economie & ondernemen, zorg & welzijn of techniek). Een breed vakkenpakket zorgt dus ook voor een breed uitstroomprofiel zodat een leerling naar alle mbo opleidingen kan doorstromen.

Naast de doorstroom naar het MBO zijn er ook leerlingen die doorstromen naar de havo. Zij volgen een extra theorievak om dit te kunnen gaan doen. Hier wordt in leerjaar 2 bij de voorlichtingen over de vakkenpakketkeuzes ruim aandacht aan gegeven.


 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan bestaat uit een reeks documenten die de organisatie en haar ontwikkelingen beschrijft. De voor u relevante documenten kunt u vinden op onze site onder het menu onderwijsinformatie, schooldocumenten

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Uilenhof kent een uitstekende ondersteuningsstructuur. Het woord ondersteuning nemen we dan in de breedste zin van het woord. Dit begint met persoonlijke aandacht voor de leerling en zijn of haar leefomgeving en bezigheden.

De eerste spil in de ondersteuning voor de leerling is de mentor, gevolgd door de leerjaarcöordinator.
Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van dyslexie, dyscalculie en dergelijke zijn goede voorzieningen aanwezig.
Voor leerlingen met taal- en of rekenachterstanden kennen we de taal- en rekencoach en zijn er flexuren waar ze extra ondersteuning kunnen krijgen.

De Uilenhof heeft een zorgadviesteam (ZAT) voor problematiek die complex is en niet door de school kan worden gegeven.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven