Fons Vitae Lyceum

Reijnier Vinkeleskade 53 1071 SW Amsterdam

  • twee ruime goed geventileerde gymzalen maken deel uit van onze school. Daarnaast wordt er veel buiten gesport
  • Fons Vitae is een mix van moderne technologie en een lange traditie in onderwijs
  • De ornamenten van het oude klooster zijn niet alleen behouden in het vernieuwde Fons maar zijn ook geaccentueerd..
  • Schoolfoto van Fons Vitae Lyceum
  • Schoolfoto van Fons Vitae Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

De leerlingen kiezen hun profiel in klas 3.  

Voor 4vwo kiezen de leerlingen eerst een natuurstroom of maatschappijstroom.  Pas aan het einde van het vierde leerjaar kiezen deze leerlingen hun definitieve profiel.

We bieden veel vakken aan tot en met examenniveau, waaronder muziek, tekenen, informatica, maatschappijwetenschappen, filosofie en management & organisatie (M&O). Op het vwo ook nog wiskunde-D en NLT. We bieden een ruim aantal pakketmogelijkheden (combinaties van vakken).

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan biedt een kijkje achter de schermen: hier werken we aan. Het bevat onze ambities voor de komende jaren en onze voortdurende aandacht voor kwaliteitsverbetering.

Wie zijn, wat we belangrijk vinden en wat we willen bieden is te vinden op onze website en in onze schoolgids (ook te vinden op de website).

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op het Fons willen we dat al onze leerlingen zich gezien en gesteund voelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. We hebben hiervoor een 'school ondersteuningsplan' (zie bijgevoegd document voor meer uitgebreide informatie).  We ondersteunen met:

*mentor. In de brugklas zijn er zelfs twee mentoren en minstens twee minimentoren per klas. Zo is er meer persoonlijke aandacht.

*algemene studiebegeleiding

*studiebegeleiding bij leerproblemen

*loopbaan- oriëntatie en begeleiding

Zorgadviesteam (ZAT)

Als we ons zorgen maken over een leerling komt ons uitgebreide zorgadviesteam (ZAT) in actie. Dit team bestaat uit uit alle afdelingsleiders, zorgcoördinator, orthopedagoge, schoolarts, jeugdzorgmedewerkster, begeleider passend onderwijs en een leerplichtambtenaar. Zij werken samen om al het mogelijke te doen om een leerling te helpen.

Vertrouwenspersonen

Als leerlingen te maken krijgen met ongewenst gedrag – zoals seksuele intimidatie, discriminatie, pesten of geweld – kunnen leerlingen en/of hun ouders/verzorgers terecht bij onze vertrouwenspersonen. Zij kunnen indien nodig of gewenst ook doorverwijzen naar een extern vertrouwenspersoon zonder directe relatie met de school.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven