't Hooghe Landt

Trompetstraat 1 3822 CK Amersfoort

Schoolfoto van 't Hooghe Landt

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Reeds vele jaren publiceren wij op onze website de resultaten van de tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen en ouders. Wij hechten er grote waarde aan de vinger aan de pols te houden en ondernemen dan ook altijd gerichte interventies n.a.v. de uitkomsten. De school staat bekend als een school waar leerlingen zich veilig voelen, waar niet gepest wordt, waar de leraren betrokken zijn op de leerlingen. Dat willen we natuurlijk graag zo houden. De school staat ook bekend als een degelijke school waar schoolprestaties tellen. Dat blijkt elk jaar uit de goede examen en overgangsresultaten.

Komend jaar zal de school inzetten op de verdere digitalisering van het onderwijs. Zo krijgen alle leerlingen in de onderbouw een laptop. Daarmee zullen de leerlingen ook zelfstandiger en in hun eigen tempo kunnen werken. Daarnaast leren wij veel van ons eigen technasium. Daar wordt gewerkt met opdrachten vanuit het bedrijfsleven en de gemeente.We met dan met echte opdrachtgevers waarmee de leerlingen in een project zaken uitzoeken om een oplossing te geven voor uitdagingen waar de opdrachtgever mee zit. Dit werken in projecten met opdrachtgevers bevalt goed. We willen dan ook op meer plekken in de school deze krachtige manier van leren gaan inzetten.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheid staat bij ons op school hoog in het vaandel. Heldere regels en afspraken, waar ieder zich aan houdt, staan garant voor een veilige leeromgeving waar ieder zich ongestoord kan ontwikkelen. 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

Uit de resultaten van dit laatste tevredenheidsonderzoek komen zaken als veiligheid en het zich prettig voelen op school uitzonderlijk goed uit de bus. Ook over gehele linie zijn onze ouders tevreden over 't Hooghe Landt. Wij zijn een zeer veilige school waar bijvorbeeld persten nauwelijks voorkomt. Aandachtspunten voor ons zijn echter de ICT. Wij zullen komend jaar in de onderbouw CYOD (kies je eigen apparaat) gaan invoeren waarbij kinderen dus de beschikking hebben over een eigen laptop. Daarnaast besteden wij op dit moment veel aandacht aan de invoering van meer activerende werkvormen en project onderwijs waarin de verbinding wordt gemaakt met de alledaagse werkelijkheid.

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,0
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven