Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
In de weekplanning van de groepen 1 en 2 wordt voldoende tijd besteed aan alle vak- en vormingsgebieden.
We houden ons aan de wettelijke voorschriften voor de onderwijstijd. Ieder jaar maken we een vakantierooster waarin de vrije dagen, de schooluren en de marge-uren staan. Vanaf groep 3 wordt er meer dan 50% van de onderwijstijd besteed aan rekenen en taal. Onder taal vallen de taalgebieden spelling, taal, technisch lezen en begrijpend lezen.
Het team van De Brug heeft veel kennis en ervaring met kinderen die matige gedragsproblemen hebben. Daarnaast is een leerkracht gespecialiseerd in dyslexie. Ook hebben wij een leerkracht die een scholing heeft gevolgd tot hoogbegaafdheidspecialist. Zij is hier op woensdag voor vrijgespeeld en middels Levelwerk biedt zij leerlingen die meer uitdaging nodig hebben deze extra verrijking.Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
- een leerkracht opleiden tot rekenspecialist;
- het bovenschoolse protocol voor dyslexie schoolspecifiek maken.
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.