Kindcentrum De Arenberg

Zandberg 70 4761 TW Zevenbergen

  • De opgeleide teamcoaches nemen het team mee om samen nieuwe verbeterthema's te bepalen.
  • Prachtig om deze leerlingen van groep 6, 7 en 8 te horen vertellen hoe zij over het onderwijs denken t.a.v. taal, rekenen en verrijking.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte van de meneer of de juf zoeken we een vervangende leerkracht. We maken dan eerst gebruik van de bovenschoolse vervangingspool van Stichting De Waarden. Daarna wordt er gekeken of  de duo-partner mogelijk kan vervangen. of er een onderwijsassistent voor de groep kan. Lukt dat niet, dan is het mogelijk dat we overgaan tot het verdelen van de kinderen over de andere groepen. Ook het thuislaten van een groep (nooit de eerste dag van de ziekte) kan in het uiterste geval nodig zijn. Uiteraard wordt dit op tijd met u gecommuniceerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hebben op onze school 4  gecombineerde kleutergroepen(groep 1/2). In elke leeftijdsgroep hebben we teveel leerlingen om een enkele groep te maken. Dit betekent dat we soms groepen combineren. In schooljaar 2020-2021 hebben we dan ook een groep 5-6 en een groep 7-8. In totaal hebben we 13 groepen. 

Iedere ochtend werkt onze congiërge. Zij helpt met allerlei klusjes en opdrachten om daarmee veel werkt uit handen van de leerkrachten te halen. Ook lopen er 2 onderwijsassistenten rond. Eén dat in de week krijgen de kinderen muziekles van een vakspecialist muziek. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij willen graag breed toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk leerlingen uit de omgeving van onze school. Dit betekent dat we ons niet richten op een groep die specifiek ondersteuning nodig heeft. Zodra we merken dat het moeilijk wordt om aan de onderwijsbehoeften van leerlingen tegemoet te komen schakelen we externe ondersteuning vanuit het Expertise-centrum of vanuit de jeugdprofessionals, Toos de Moor (GGD en Sandra Martens (CJG). Samen met hen en uiteraard de ouders proberen we dan de leerling die ondersteuning te geven, die hij/zij nodig heeft.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Het schoolbestuur van Stichting De Waarden heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Kinderopvang Kibeo. Er is een samenwerking op het gebied van warme overdracht, samen spelen, gezamenlijke thema's, thema-activiteit, open deurenmoment, fruit eten voordat de leerling 4 jaar wordt, spelen in groep 1-2. Daarnaast zijn er gezamelijke activiteiten rondom de feestdagen. Ook is er samenwerking tussen de hogere groepen met de kinderopvanggroepen zoals voorlezen. De MR-LOR heeft twee keer per schooljaar een gezamenlijke vergadering waarbij er gewerkt wordt aan verbeterthema's. In het schooljaar 2023-2024 wordt er gewerkt aan ouderbetrokkenheid en pedagogische houding. 

Terug naar boven