CBS De Hoeksteen

Jagerlaan 17 3701 XG Zeist

Schoolfoto van CBS De Hoeksteen

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school maakt gebruik van de PIO-vervangingspool en Talentiko om invalkrachten in kunnen zetten.

Ook zijn parttime leerkrachten bereid om bij te springen indien dit mogelijk is

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden ondersteuning aan diverse leerlingen. We vinden het fijn om met ouders in gesprek te gaan en met elkaar te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Belangrijk is wel dat is wel dat de school specifieke en gerichte begeleiding krijgt en kan beschikken over de hulpmiddelen, die de leerling nodig heeft. We hebben ervaring met diverse ondersteuningsbehoeften van kinderen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We werken ontwikkelingsgericht en hierdoor sluiten we aan bij het niveau van het kind. Vanaf groep 1/2 werken we groepsdoorbrekend wanneer dat een toegevoegde waarde heeft voor de kinderen. We streven zoveel mogelijk inclusief onderwijs na. Samen met ouders en het kind gaan we op zoek naar de juiste begeleiding. Elk kind heeft recht op goed onderwijs dat aansluit bij zijn mogelijkheden en behoeften, ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. We roepen de hulp van het samenwerkingsverband in als we een hulpvraag hebben en kloppen dan aan bij het SOT (schoolondersteuningsteam). Dit schoolondersteuningsteam is een multidisciplinair samengesteld team dat advies geeft of hulp biedt.De samenstelling van het schoolondersteuningsteam is afhankelijk van de hulpvraag van de school. Het SOT kan besluiten om een expert aan te wijzen, die kennis en expertise aanbiedt. Deze specialisten kunnen worden ingezet voor coaching, observatie, schoolvideo interactiebegeleiding of co-teaching. Ook kunnen we bij onze stichting CBO Zeist een beroep doen op zogenaamde zorggelden. Deze kunnen we bijvoorbeeld inzetten voor een onderwijsassistente om een leerling extra te ondersteunen. Dit kan op cognitief gebied, maar het kan ook zijn dat diegene meegaat naar de gymles om de leerling daar te ondersteunen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven