Christelijke basisschool De Emma

Vredenseweg 170 7113 AE Winterswijk Henxel

  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Emma
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Emma
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Emma
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Emma
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Emma

Het team

Toelichting van de school

Op de Emmaschool werken de directeur, intern begeleider, leerkrachten, leerkrachtondersteuners, administratief medewerker en conciërge samen om voor de leerlingen een zo optimaal mogelijk onderwijsklimaat te realiseren.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht afwezig is wordt de vervanging geregeld in samenspraak met het bestuurskantoor van Accent.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wanneer uw kind bij ons op school komt in groep 1, willen we graag informatie van u over de voorschoolse periode van uw kind. U kent uw kind tenslotte het beste. Dit zal gaan middels een vragenlijst en gesprek. Ook wanneer uw kind van een andere basisschool komt, zullen we informatie inwinnen. Bij u als ouder, bij het kind en de vorige basisschool. Wanneer uw kind op school is volgen wij hem/haar goed. Dit doen we door te observeren, gesprekken met uw kind te voeren en te toetsen. Als uw kind extra aandacht nodig heeft gaan de leerkrachten met u in gesprek om gezamenlijk te bekijken hoe de extra begeleiding voor uw kind het beste kan worden aangeboden. Steeds zullen we kijken waar uw kind ondersteuning bij nodig heeft.De extra begeleiding kan door de groepsleerkracht gegeven worden, maar ook door een leerkrachtondersteuner. Deze extra begeleiding is veelal in de groep. Natuurlijk is dit ook altijd in overleg met de interne begeleider, die een belangrijke schakel in het geheel is.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We zijn voortdurend in ontwikkeling. Specialisten kunnen we inschakelen vanuit Accent en binnen ons eigen team.

Maar nog mooier is het om het gehele team sterker te maken. En als uitgangspunt te nemen: wat hebben de leerlingen (individueel) of als groep nodig. Daar wordt het professionaliseringsaanbod voor de leerkrachten op afgestemd.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven