Antoniusschool

Heumenseweg 46 6603 CZ Wijchen

 • Wij kennen alle grote en kleine verhalen van onze kinderen en zo hun leefwereld. We zijn in 
contact met elkaar.
 • We zijn gevestigd op een prachtige plek in de natuur. Leren en spelen doen we dus ook 
veel buiten, zowel in onderwijs als opvang.
 • We zorgen voor voorspelbaarheid en structuur. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is.
 • We zijn gevestigd op een prachtige plek in de natuur. Leren en spelen doen we dus ook 
veel buiten, zowel in onderwijs als opvang.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het schoolvenster van de Antoniusschool.

Waar leren, spelen en ontwikkelen hand in hand gaan. Als kleinschalige school met een toegewijd team vormen we een onderdeel van onze gemeenschap. Bij ons op de Antoniusschool kennen wij de grote en kleine verhalen van onze kinderen, want we begrijpen dat deze verhalen de kern vormen van hun leefwereld. Onze school bevindt zich op een geweldige plek midden in de natuur, en we omarmen deze omgeving volledig.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze school en wilt u meer informatie, of overweegt u uw kind aan te melden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via de volgende contactgegevens:

 • E-mail: antonius@kansenkleur.nl
 • Telefoonnummer: 024-645331

We kijken ernaar uit om van u te horen en om u te verwelkomen bij de Antoniusschool.

Missie en visie

Kenmerken van de school

 • Verbinding
 • Ontwikkeling
 • Scherpzinning
 • Ambiteus
 • Verantwoordelijk

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In de afgelopen jaren zien we een lichte daling in het leerlingenaantal, dit hangt samen met het afgenomen aantal geboortes in en rond Alverna. Naar verwachting schommelt het leerlingaantal de komende jaren tussen de 100 en 90. Door actief onze partners zoals de Kinderopvang De Eerste Stap te betrekken in onze ontwikkeling hebben we de ambitie om het leerlingaantal stabiel te houden voor de aankomende jaren en onze dekkingsgraad en daarmee onze leerlingaantal in de toekomst te vergroten.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
78
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Bij de Antoniusschool beginnen de lessen om 8.30 uur en eindigen ze om 14.00 uur. Tijdens de schooldag hebben de kinderen een half uur middagpauze, waarvan een kwartier wordt besteed aan lunchen en een kwartier aan buitenspelen. Tijdens deze pauzes zijn de kinderen in gezelschap van onze meesters en juffen, waardoor ze een veilige en ondersteunende omgeving ervaren gedurende de hele schooldag.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Bij de Antoniusschool is veiligheid een fundamenteel principe dat diep geworteld zit in ons DNA. Voor ons gaat veiligheid verder dan slechts een protocol; het is een integraal onderdeel van wie we zijn. We koesteren deze attitude en zijn er trots op dat we veiligheid hoog in het vaandel dragen. Hoewel sommige van onze documenten nog in concept zijn, werken we er voortdurend aan om ze te verbeteren en bovenschoolse veiligheidsstandaarden vast te stellen.

Terug naar boven