Kleurrijk

Jacob Catslaan 3 2741 XL Waddinxveen

Schoolfoto van Kleurrijk

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool Kleurrijk in Waddinxveen maakt deel uit van LEV-WN. LEV-WN is de overkoepelende organisatie voor 26 basisscholen in het westen van Nederland. Het onderwijs op Kleurrijk stimuleert de ontwikkeling van het kind. Ons hart ligt bij alle kinderen van onze scholen. Ons geloof in de God van de Bijbel geeft vorm aan het onderwijs. We volgen het voorbeeld van Jezus die gericht was op het hart van jong en oud en bewogenheid toonde voor de mensen om Hem heen. Onze inzet is erop gericht om alle kinderen mede te vormen tot jonge mensen die in geloof en met plezier in het leven staan. Onze kinderen mogen weten wie ze zijn, wat hun unieke plek is en wat ze in de samenleving kunnen betekenen. Wij kennen Gods liefde en gaan daardoor ontspannen en met plezier naar school en naar werk.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • samen
  • leren
  • geloven
  • groeien
  • onderwijs en opvang

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De leerlingen van Kleurrijk hebben diverse christelijke achtergronden. Van oorsprong komen de leerlingen van gereformeerde huize, de school voert al enige tijd het beleid dat ouders die het christelijk onderwijs van harte ondersteunen en uitdragen van harte welkom zijn! De school ziet een toename van leerlingen uit de PKN, RKK, CGK, en andere geloofsgemeenschappen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
115
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

BSO Kleurrijk in WaddinxveenDe BSO in Waddinxveen is een opvang voor schoolgaande kinderen van 4 tot 13 jaar. Na een dagje school kan uw kind lekker ontspannen op de BSO, of misschien wel heel creatief of actief bezig zijn. Uw kind kan samen met andere kinderen spelen, of beslissen om alvast zijn of haar huiswerk te maken. Wij bieden een stabiele en veilige omgeving met vaste pedagogisch medewerkers, zodat uw kind met een goed gevoel hiernaartoe komt en graag terugkomt.

IKC KleurrijkDe BSO maakt deel uit van IKC Kleurrijk. Deze IKC is gevestigd in GBS Kleurrijk aan de Jacob Catslaan. Wij zitten in een kindvriendelijke en rustige buurt, zodat kinderen heerlijk kunnen spelen of juist tot rust kunnen komen. Wij hebben een groot speelplein en een gymzaal, maar er zijn ook diverse speeltuinen in de buurt. Bij IKC kleurrijk vinden wij het belangrijk dat alle kinderen gezien worden. Er is ruimte voor de ontwikkeling van kinderen en zij kunnen zich in een veilige omgeving ontspannen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven