Kindcentrum De Driesprong

Dorpsstraat 145 A 9699 PG Vriescheloo

  • Vanaf groep 4 hebben de leerlingen een chromebook voor de vakgebieden rekenen en spelling.
  • In onze rijke leeromgeving wordt binnen en buiten geleerd en samengewerkt.
  • Samen met vrijwilligers uit het dorp, wordt er groente en fruit geplant, geoogst en verkocht. Dit gebeurt allemaal in de dorpsschooltuin.
  • Het kindcentrum heeft klimaatbeheersing, zonnepanelen, en een frisse uitstraling.

Het team

Toelichting van de school

Alle teamleden zijn in het bezit van een HBO+ diploma. Een aantal is in het bezit van een aanvullende Master-opleiding. (SEN en schoolleidersopleiding vakbekwaam)

Het team en de individuele leerkrachten werken jaarlijks bewust aan de eigen professionalisering, onder andere door het volgen van cursussen, gezamenlijke scholing, intervisie en opleidingen. De professionalisering is een logisch vervolg op de ontwikkelingen die de school doormaakt. De ontwikkelingen zijn terug te zien in de dagelijkse praktijk van de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor vervanging van leerkrachten maken wij gebruik van vaste invallers binnen onze stichting. Indien er geen invallers beschikbaar zijn, maken wij gebruik van onze afspraken voorkoming van lesuitval. De ouders en kinderen zijn voorbereid om thuis te werken indien er geen invaller beschikbaar is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op ons kindcentrum werken wij aan de hand van 5 gezamenlijke thema's. Op twee middagen wordt er met de kinderen groepsdoorbrekend gewerkt aan diverse activiteiten. Experts worden in de school gehaald en een uitje hoort er ook bij. Het planbord en de tipkaarten behorend bij de opdrachten vergroten de zelfstandigheid, de betrokkenheid en het samenwerken bij de kinderen. 

De kinderen van groep 5-8 krijgen bewegingsonderwijs van een vakleerkracht.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw bedenkt de leerkracht samen met de kinderen een thema. 

Thematiseren gaat om het laten groeien en opbouwen van een stoom van betekenisvolle activiteiten voor kinderen en de leerkracht rond een inspirerend thema. Dit wordt aangestuurd door inbreng en vragen van kinderen zelf. Hierbij worden de rekendoelen van rekenen en taal aangeboden.

We brengen de buitenwereld in de wereld van de kinderen en laten hen er alles over ontdekken en leren. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Via de volgende links kunt u bekijken hoe de vijf projecten van Alles-in-1 Groep 4 en groep 5-8 opgebouwd zijn. De methode biedt taal, lezen, wereldoriëntatie en expressie in logische samenhang aan. Het gehele gr 4-8 curriculum, met uitzondering van rekenen, gym en handschriftontwikkeling, is verdeeld over de vijf projecten. 

http://alles-in-1.org/groep4/groep4-over-de-projecten#128

http://alles-in-1.org/groep5-8/groep5-8-over-de-projecten

http://alles-in-1.org/taallijn/taallijn-over-de-projecten

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het ondersteuningsprofiel (SOP) geeft een beeld van de kwaliteit van onze school en de ondersteuning die onze school kan bieden aan met name leerlingen met een extra onderwijs- en/of ondersteuningsbehoefte. Het SOP geeft kengetallen en daarnaast onze reflectie daarop en de voorgenomen actiepunten. Via het SOP geven we het SWV en ons bestuur inzicht in onze basiskwaliteit, de kwaliteit van de basisondersteuning, de zorgzwaarte, de voorzieningen van de school, de deskundigheid van de werknemers en de mogelijkheden om bepaalde (passende) extraondersteuning te geven.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

x

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op dit moment hebben wij geen eigen peuterspeelgroep en Buitenschoolse opvang. In het nabijgelegen dorp Wedde staat kindcentrum de Vlonder waar dit wel aangeboden wordt.

Peuterspeelgroep de Krummelhörn is gevestigd in KC De Vlonder en is van maandagochtend tot en met donderdagochtend van 8.30 - 12.30 uur geopend. 

BSO de Dassen is ook gevestigd in KC De Vlonder. KIWI.Juf Carmen is het vaste gezicht op de BSO. De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Van 14:00-18:00 uur.

Terug naar boven