Op welke manier informeert deze school de ouders?
Op basis van onze visie op ouderbetrokkenheid vinden wij het op een zorgvuldige en juiste wijze communiceren met en informeren van ouders/verzorgers van groot belang. We onderscheiden daarbij een aantal zaken, te weten:
Informatieavond
Aan het begin van het cursusjaar hebben we per groep een informatieavond. De leerkracht vertelt dan welke belangrijke dingen dat jaar zullen spelen. Ook hoort u dan wanneer hij/zij bereikbaar is en op welke manier.
Spreekavond sociaal-emotioneel
Na ongeveer 4 schoolweken wordt u uitgenodigd voor een spreekavond. Dit is een avond waarop u individueel een gesprek van 10 minuten met de groepsleerkracht heeft om vooral over de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind te praten.
Reguliere spreekavond
Wij vinden het van belang u de gelegenheid te geven om op een spreekavond te komen. Bij het halfjaarrapport wordt u allemaal uitgenodigd. De spreekavond in het voorjaar is niet verplicht en daarvoor kunt u zichzelf opgeven of uitgenodigd worden door de leerkracht. Na het laatste rapport is er geen spreekavond. De leerkracht is natuurlijk wel bereikbaar voor vragen.
Open lesmorgen
Jaarlijks nodigen we ouders graag uit voor een kijkje in de klas van de kind(eren). Altijd al eens willen weten of u die sommen nog kunt uitrekenen? Benieuwd hoe er tegenwoordig schrijven wordt gegeven? Een digibord? U bent van harte welkom. De open morgen voor ouders is terug te vinden op de schoolkalender. Om het jaar organiseren we ook een open morgen voor opa’s en oma’s.
Mededelingenagenda/Parro
Alle leerkrachten werken met de communicatie-app Parro. Hiermee kunnen zowel leerkrachten als ouders bijvoorbeeld korte mededelingen doen aan het begin van de dag over een doktersbezoek of dat uw kind wordt opgehaald door iemand anders etc. Voor leerkrachten is het vaak moeilijk dit soort zaken aan het begin van de dag ‘op te slaan’ omdat ze in hun hoofd met hun lessen bezig zijn o.i.d. Voor belangrijke mededelingen blijft het natuurlijk gewoon mogelijk en wenselijk om de leerkracht persoonlijk aan te spreken.
Ouderavond / Loop-es-in
Ieder schooljaar wordt er een ouderavond of een loop-es-in gehouden. Tijdens de ouderavond komt een onderwerp met betrekking tot opvoeding en onderwijs aan de orde. Het thema wordt aan het begin van het schooljaar vastgesteld. De loop-es-in is de afsluiting van een project waaraan alle leerlingen meegewerkt hebben.
Informatie naar de ouders
Een keer per 2 weken krijgen ouders schriftelijke informatie vanuit de school. De informatie komt per mail naar u toe. Daarom hebben we als naam de .Com-post gekozen. De ene keer is het informatie uit de groep van uw kind, de andere keer informatie van de school. Via onze app Parro kunt u de data terugvinden.
Website
De school heeft een website: www.deplantageveenendaal.nl. De website voorzien we zoveel mogelijk van recente informatie. Daarnaast biedt de website de mogelijkheden om bijvoorbeeld verlof aan te vragen. Mocht u iets op de website geplaatst willen zien (roosters, foto’s, een pagina met informatie o.i.d.), neem dan contact op via: [email protected]. Via Facebook houden we u ook op de hoogte. Het is daarmee ook een mogelijkheid voor opa’s, oma’s en andere belangstellenden betrokken te zijn.
Sponsoring
Om aan extra middelen te komen kan de school aan sponsoring doen. Twee duidelijke regels zijn dat bij eventuele tegenprestatie door het bedrijf geen gebruik gemaakt wordt van het inschakelen van kinderen en dat de MR gekend moet worden in de besluitvorming. Niet elk bedrijf komt in aanmerking voor sponsoring. Er zal daarbij duidelijk rekening gehouden worden met het eigen karakter van de school.
Verzekering
Via besturenorganisatie Verus heeft het bestuur voor de school een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van schoolbestuurders, personeelsleden en ouderparticipanten voor zover zij handelen als bestuurder, personeelslid of ouder (bijv. als overblijfmoeder, leesmoeder, begeleider tijdens een schoolreisje enz.). De kinderen zijn niet verzekerd. Wanneer een leerling schade veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk is, valt dit niet onder de aansprakelijkheid verzekering van de school. De schade kan worden verhaald op de ouder(s) van het schadeveroorzakende kind. De meeste ouders hebben hiervoor een gezins-WA- verzekering afgesloten. De schade wordt wel door de school aansprakelijkheid verzekering gedekt, wanneer schade (mede) te wijten is aan nalatigheid van bijvoorbeeld een pleinwacht. Ook is niet verzekerd de schade, die ontstaat na een ongeval.