Openbare Basisschool De Belhamel

Rudolfusdal 60 5551 EG Valkenswaard

  • De methode die we gebruiken voor het aanleren van sociaal emotioneel leren en burgerschap.
  • In een rijke speelleeromgeving ontdekken en ontwikkelen.
  • We leren met afwisselende werkvormen
  • Van buiten zie je niet hoe ruim het van binnen is... 
Kinderen leren binnen en buiten, o.a. in onze eigen moestuin.
  • Naast aandacht voor taal, lezen en rekenen en burgerschap is culturele vorming een vast onderdeel van ons onderwijsaanbod.

In het kort

Toelichting van de school

OBS De Belhamel en Het Facet zijn een onderdeel van Integraal Kind Centrum (IKC) Dommelen.

Visie De Belhamel  

Op OBS De Belhamel bieden wij zo inclusief mogelijk onderwijs. We zien onze school als een afspiegeling van de maatschappij. Vanuit professionaliteit en respect werken wij samen met ouders en leerlingen. Als team bieden wij structuur en voorspelbaarheid om een optimaal leerklimaat te realiseren. We geven onderwijs vanuit wetenschappelijke inzichten, met de focus op taal, rekenen, lezen en burgerschap, waarbij afwisselend gebruik wordt gemaakt van boeken, bewegen, handelen en digitale middelen. Daarnaast stimuleren wij leerlingen om effectief leergedrag te ontwikkelen en geven we ruimte voor de creatieve ontwikkeling. Het leren van sociaal emotionele vaardigheden is structureel verankerd in het onderwijs op De Belhamel. Leerlingen leren over zichzelf, hun relatie met anderen en hun omgeving. De kleinschaligheid van onze school faciliteert saamhorigheid, veiligheid en betrokkenheid.   

Wilt u meer weten over onze school? Neem dan eens een kijkje op de website www.obsdebehamel.nl of www.het-facet.nl

Visie Het Facet   

Op Het Facet werken wij vanuit een veilig pedagogisch klimaat, dat ruimte geeft aan individuele verschillen binnen de mogelijkheden van ons onderwijs. We bieden onderwijs aan hoogbegaafde kinderen met specifieke onderwijsbehoeften, waarbij de hoogbegaafdheid voorop moet staan.  We onderzoeken samen met ouders en de thuisschool of Het Facet de meest passende plek is. In ons onderwijs bereiden wij onze leerlingen voor op hun toekomst. Dit doen we door aandacht te geven aan het ontwikkelen van vaardigheden, sociaal- en emotionele ontwikkeling passend bij onze specifieke doelgroep. Wij streven ernaar dat onze leerlingen zich ontwikkelen tot zelfstandig, sociaal en kritisch denkende mensen.  

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Openbare basisschool reguliere basisschool
  • & voltijdsvoorziening voor hoogbegaafde kinderen
  • Kernwaarden: veiligheid, betrokkenheid en ambitie
  • Groots in kleinschaligheid
  • Voorspelbaarheid, positief leerklimaat

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
144
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Groep 1 t-m 4 is tevens op vrijdagmiddag vrij!

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven