IKC Het Oelebred

Rozenstraat 18 9482 PP Tynaarlo

  • Schoolfoto van IKC Het Oelebred
  • Schoolfoto van IKC Het Oelebred
  • Schoolfoto van IKC Het Oelebred

Het team

Toelichting van de school

Het team voor het schooljaar 2023 - 2024 wordt gevormd door de leerkrachten Marionne Sikma, Jorike Dijk, Carina van Leeuwen, Marieke Pothof, Janine Veenema, Bauke Procee, Riann Nijdam, Dennis Klingenberg, Vivian Bartelds, Tjitske Geugies, Sanne Tebbens en onderwijsassistent Henriette Raap. De intern begeleider is Ingrid Bouma. De gymnastieklessen worden verzorgd door vakleerkracht Jolanda de Vries. De directie bestaat uit Sandra van der Veur (directeur) en Sanne Tebbens (coördinator). Annette Possel, Sarah Apputhurai, Annettte Arends en Sietske Bekkering zijn de pedagogisch medewerkers. Zij verzorgen de tussenschoolse en naschoolse opvang. Annete Arends is tevens leidster van de peuteropvang. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer de groepsleerkracht afwezig is, zal de leerkracht zo mogelijk vervangen worden door een andere bevoegde (inval) leerkracht. De inzet van de invallers wordt bestuurlijk geregeld. Stichting Baasis maakt gebruik van de diensten van SLIM personeelsbemiddeling.
Bij de vervanging wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde personen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Mocht er geen invaller beschikbaar zijn dan zoekt de school naar andere opvangmogelijkheden op school. In uiterste noodzaak en bij hoge uitzondering bestaat de mogelijkheid, dat een groep naar huis wordt gestuurd als geen vervanging beschikbaar is en intern op school geen andere oplossing wordt gevonden. Ouders worden hiervan via Parro op de hoogte gesteld door de school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Expressievakken

We vinden het belangrijk dat kinderen zich op verschillende manieren kunnen uiten. Activiteiten als zingen, tekenen, knutselen en toneelspelen kunnen een enorme verrijking zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling. 

Alle kinderen uit de groepen 4 en 5 krijgen wekelijks muziekles van een ICO docent. Deze lessen worden bekostigd door de Oudervereniging. Daarnaast krijgen alle leerlingen muziekonderwijs van hun eigen leerkracht waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van de methode 1-2-3 Zing.

De school maakt structureel gebruik van het aanbod van het ‘Kunstmenu’ en van de ‘Culturele mobiliteit’. Dit wordt door de Stichting Kunst en Cultuur Drenthe in samenwerking met het ICO samengesteld voor de scholen in Drenthe. Het kunstmenu bestaat uit lessen en voorstellingen die worden verzorgd door kunstenaars en docenten. Ieder schooljaar wordt een andere kunstdiscipline behandeld zodat alle leerlingen in aanraking komen met dans, drama, audiovisueel, beeldende kunst, literatuur en muziek.

Bewegingsonderwijs

De kleuters hebben iedere dag bewegingsonderwijs. Dit vindt plaats tijdens het buitenspel en/of de kleutergymnastiek in het gymlokaal. De groepen 3 t/m 8 hebben tweemaal per week gymnastiekles van vakleerkracht Jolanda de Vries. Groep 2 doet eenmaal per week mee met de gymles van groep 3.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Terug naar boven