CBS Oranje Nassauschool

Meidoornstraat 9 9501 VX Stadskanaal

Schoolfoto van CBS Oranje Nassauschool

Het team

Toelichting van de school

De vakdocent bewegingsonderwijs is aanwezig op donderdagmorgen en vrijdag.

De muziekdocent wordt ingehuurd via de Kunstenschool in Stadskanaal. De muziekdocent is aanwezig op donderdag en geeft de ene week les aan de onderbouw en de andere week aan de bovenbouw.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Om te zorgen voor zoveel mogelijk continuïteit wordt de duo-er wordt als eerste gevraagd. Als deze niet kan, dan wordt een leerkracht uit de invalpool gevraagd. 

Mocht vervanging niet lukken dan kijken we of we intern een oplossing vinden. Bij vervanging krijgen de ouders een mail met de naam van de vervanger.

Als er geen vervanging is, dan is de groep vrij. Daar waar kan kijken we of online lesgeven mogelijk is. Vanaf groep 4 staat de weektaak klaar in MOO zodat de leerlingen ook zelfstandig thuis aan het werk kunnen.

De ouders krijgen uiterlijk om 07.15 uur een bericht wie gaat vervangen of dat er geen vervanging gevonden is. Daar waar het echt niet anders kan, vangen wij kinderen op school op als hun groep vrij is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken veel met enkele groepen. Sommige groepen zijn gesplitst. De kinderen zitten in eerste instantie op leeftijd bij elkaar. Daar kan onderbouwd van afgeweken worden als dat beter is voor de ontwikkeling van het kind.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het exacte aantal uren is lastig aan te geven omdat veel leergebieden elkaar overlappen. Bij spel en beweging wordt ook gewerkt aan doelen van taal en rekenen en zeker van wereldoriëntatie.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De uren per vak verschillen door verschillende oorzaken. In de groepen 3 en 4 worden veel lessen thematisch gegeven. Dat maakt een uitsplitsing van uren naar vakken lastiger. Wereldoriëntatie bevat de vakken natuur, verkeer, aardrijkskunde, geschiedenis en burgerschap.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We geven geen onderwijs aan specifieke doelgroepen. Wel is er ruimte voor extra aandacht voor meer- en/of hoogbegaafde leerlingen. Zij worden vooral in de klas begeleid. 


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij gaan meer aandacht geven aan effectieve differentiatie in de klas om zo tegemoet te komen aan de verschillen tussen leerlingen.

Wij willen de specialismen houden binnen onze school. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In de kleuterbouw van de Oranje Nassauschool leren we spelenderwijs in een uitdagende en leerrijke omgeving. Hierbij bieden we gerichte begeleiding om tot spel te komen, om vanuit spel tot leren te komen en hierbij houden we rekening met de ontwikkeling van het kind.

Het onderwijs aan het jonge kind richt zich allerlei ontwikkelingsgebieden. Dit stemmen we af op de zone van actuele ontwikkeling en de zone van naaste ontwikkeling. Dit houdt in dat we kijken naar wat een kind al beheerst en wat de volgende stap is in de ontwikkeling. We geven dit onderwijs vorm in thematisch onderwijs.  Wij volgende de ontwikkeling van de kinderen met de leerlijnen van Parnassys. We spelen met de kinderen mee, observeren en zijn interactief bezig met de kinderen. Hierdoor krijgen we een goed beeld van wat ze al kunnen. Dit doen we in onze rijke, krachtige en betekenisvolle leeromgeving. In onze lokalen zijn diverse hoeken te vinden waar de kinderen kunnen spelen, ontdekken en leren. Door deze manier van werken geven wij iedere kleuter de kans om te leren, te ontwikkelen én zichzelf te zijn in een groep waar we samen leren.  

Deze manier van werken is er ook in groep 3.

Logopedie kan in school gegeven worden. Ouders kunnen hun kind daarvoor aanmelden bij de logopedisten. 

Daarnaast kan bij twijfel een observatie gedaan worden door ons Steunpunt.

Terug naar boven