St Carolusschool

Christiaan Huygenslaan 4 3769 XW Soesterberg

Schoolfoto van St Carolusschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de St-Carolusschool in Soesterberg. 

Ons onderwijs wordt vormgegeven vanuit de 4 pijlers die de St. Carolus rijk is: Cultuur, Duurzaamheid, Samenleven en Kennis. Vanuit deze pijlers organiseren wij onze speerpunten gedurende een schooljaar. In 2023-2024 richten wij ons vanuit de pijler Kennis bijv. op het leesonderwijs. Ook werken we aan het versterken van de didactische vaardigheden van onze leerkrachten door vanuit de pijler Kennis een EDI professionalering te volgen. Met de pijler Samenleven zorgen we m.b.v. Kanjertraining voor een pedagogisch sterk en veilig klimaat voor onze leerlingen. In de pijler Duurzaamheid gaat het niet alleen over het zorgvuldig omgaan met de aarde, het bevorderen van burgerschap, maar ook over duurzaamheid in leren voor de leerlingen. Met de pijler Cultuur verbinden we ons aan diverse culturele uitstapjes gedurende het jaar. Daarnaast hebben we wekelijks een muziekdocent in de school om zo ervoor te zorgen dat muziekonderwijs in de cultuur van de St. Carolus wordt opgenomen.

Wij geven klassikaal onderwijs en houden hierbij rekening met niveauverschillen in de hoofdvakken spelling, taal en rekenen. Door de inzet van verlengde instructie, remedial teaching, coöperatieve werkvormen en andere vormen van ondersteuning, proberen we ieder kind optimaal te ontwikkelen. Daarnaast werken we samen met de andere 2 scholen binnen Soesterberg om voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben, "de Verrekijker" aan te bieden.

Goede resultaten, begrip voor elkaar, mooie dingen zien en rekening houden met jezelf en wie er na jou komt, zijn dus de kernopbrengsten die we nastreven. We hechten in het belang van het leren en samen leven waarde aan structuur en rust, goede omgangsvormen, een veilige omgeving waar ieder met respect voor de ander zichzelf kan zijn. Hierover zijn we steeds weer intensief met leerlingen in gesprek en we verwachten van ouders hierin samen op te gaan.

In 2023-2024 starten we met 10 groepen: Groep Haas, Groep Kikker, Groep Eend, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7A, groep 7B en groep 8.

Na de Krokusvakantie in 2024 vormen wij een elfde groep: groep Beer. 

Op 1 februari 2023 telde onze school 246 leerlingen.

De St-Carolusschool is gevestigd aan de rand van Soesterberg, Chr. Huygenslaan 4, achter de St-Caroluskerk.  

Daarnaast hebben we een 2 lokalen in het gebouw "De Linde". Dit gebouw is gelegen naast ons hoofdgebouw. In dit gebouw is ook de Bilbiotheek Idea gevestigd. In het schooljaar 2023-2024 huizen we hier onze groep 7A en groep 8 in. De overige groepen zitten in ons hoofdgebouw.

Heeft u behoefte om nader kennis te maken? U bent van harte welkom om kennis te maken met onze fijne school! 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kennis
  • Samenleven
  • Cultuur
  • Duurzaamheid
  • Rooms Katholieke identiteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
246
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven