IKC Bonifatius (St. Bonifatiusschool)

Leeuwarderweg 30 8605 AH Sneek

  • Locatie Bonne, baby- en peuteropvang, basisonderwijs groepen 1-4, vso en bso
  • Locatie BonneTop, basisonderwijs groep 5 - 8 en bso

In het kort

Toelichting van de school

Op het Integraal Kindcentrum Bonifatius verzorgen wij onderwijs en opvang voor zo'n 400 kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat doen wij op twee historische locaties op een steenworp afstand van elkaar: op de Bonne aan de Leeuwarderweg en op de BonneTop aan de Looxmastraat in Sneek. Opvang en onderwijs onder één dak geeft rust en overzicht en er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn van kinderen. Samen worden wij zo, ieder op zijn eigen manier, wijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen eigen wijs
  • Expliciete Directe Instructie
  • Voorspelbaarheid en structuur
  • Creativiteit en muziek
  • Gezonde school

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De prognose is dat het leerlingenaantal van de basisschool de komende jaren steeds rond de 380 leerlingen zal schommelen.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
349
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Ons IKC biedt opvang en onderwijs onder één dak. IKC Bonifatius is een plek voor ontwikkeling en ontmoeting voor kinderen van 0-13 jaar met voorschoolse en naschoolse opvang. Kinderen leren en spelen binnen en buiten schooltijd in het IKC en kunnen hier hun talenten in de volle breedte ontwikkelen. De samenwerking tussen opvang en onderwijs biedt een betere doorgaande lijn tussen beiden en bovenal biedt IKC Bonifatius mogelijkheden voor een breed en rijk aanbod van activiteiten voor kinderen.

IKC Bonifatius heeft 2 locaties: 

  • locatie Bonne, groepen 1 t/m 4, dagopvang 0-4 jarigen, peuterspeelzaal, voorschoolse opvang (vso) en buitenschoolse opvang (bso)
  • locatie Bonnetop, groepen 5 t/m 8, buitenschoolse opvang (bso)

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Kinderen zijn pas in staat om te leren, spelen en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Zorgdragen voor een sociaal veilig klimaat is een continu proces van voorkomen, herkennen en aanpakken van ongewenst gedrag in combinatie met het stimuleren van positief gedrag.

IKC Bonifatius werkt met Kanjer, een methode die kinderen helpt op sociaal-emotioneel gebied.

Twee keer per jaar vullen de kinderen en de leerkrachten van de groepen 5 t/m 8 een vragenlijst in waarin de kinderen kunnen aangeven hoe ze zich voelen in de groep en op school. Wanneer de scores daartoe aanleiding geven gaan de leerkrachten in gesprek met de kinderen die zich niet veilig voelen. Ouders worden hierover geïnformeerd en eventueel samen met hun kinderen uitgenodigd voor een gesprek. Wij vinden het heel belangrijk dat elk kind zich veilig voelt.

IKC Bonifatius heeft een luisterjuf en luistermeester bij wie kinderen terecht kunnen voor een luisterend oor.

Terug naar boven