Kindcentrum Sittard

Vastradastraat 2 6137 AM Sittard

  • Deze foto is de visualisatie van ons schoolplan. En kindcentrum in midden in de wijk en maatschappij met daarin onze waarden.
  • De gebouwen van de bovenbouw, taalschool en onderbouwlocatie.
  • Ons pedagogisch concept STAR: sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect
  • Bewegingsles gericht op samenwerken en respect voor de ander en zijn grenzen.
  • Niet alleen binnen les tav de basisvaardigheden maar ook de wijk in en talenten ontdekken in onze verlengde lesweek: wereldtijd

Het team

Toelichting van de school

Op Kindcentrum Sittard hebben we een gemotiveerd, talentvol team met vele kwaliteiten en expertise. Vanuit ons zorgprofiel zijn we gespecialiseerd in dyslexie, lichte gedragsproblemen, en NT2. Ook wordt er gewerkt met een rekenspecialist, een hoogbegaafdheidsspecialist, ICT-specialist, intern begeleiders en unitcoördinatoren. 

Als team zijn we trots op onze school!

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Samen met de andere scholen van Kindante maken we gebruiken van een vervangerspool per cluster. Op het moment dat een leerkracht ziek is of verlof heeft, zal er gekeken worden of er vervangers beschikbaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal gekeken worden dat de betreffende groep intern opgevangen wordt. Indien er op de tweede dag nog geen vervanger beschikbaar is, dan kan het voorkomen dat een groep verzocht wordt thuis te blijven, om het onderwijs in de andere groepen door te laten lopen. Hierbij wordt gerouleerd. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Kindcentrum Sittard is een VVE locatie. Dat betekent dat we extra inzetten op de talige, maar ook rekenkundige en gedragsmatige ontwikkeling van onze leerlingen. In de groepen 1-2 wordt gebruik gemaakt van de methode Speelplezier als basismethode. Ook de kleuters gaan 26 uur per week naar school. Dit is stevig meer dan het minimum, maar we vinden dat een stevig fundamant nodig is om verder te kunnen groeien in de schoolse loopbaan. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De kinderen zijn ingedeeld in units, waarbij meerdere stamgroepen samenwerken om het onderwijs vorm te geven. In de ochtend vinden de basisvakken plaats. In de middagen wordt er projectmatig gewerkt en vinden er workshops plaats in het kader van Wereldtijd: brede talentontwikkeling i.s.m. diverse professionals en ondersteuners van buiten de school.

We geven per week 26 uur les. Dat is meer dan nodig is. Wij vinden het echter belangrijk dat kinderen zich breed ontwikkelen en gelijke kansen hebben in het ontdekken van de wereld en hun eigen talenten. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Als Kindcentrum Sittard zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met lichte gedragsstoornissen, NT2, leerlingen met meer- en hoogbegaafdheid en dyslexie.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven