Basisschool Eerschot

Eerschotsestraat 97 -99 5491 AB Sint-Oedenrode

  • "Optimale ontwikkelingskansen ondersteund door goede aanvullende zorg"
  • "Basisschool Eerschot legt een goede basis voor kinderen"
  • “aandacht voor resultaten”
  • Schoolfoto van Basisschool Eerschot

Het team

Toelichting van de school

Voor de groepen 4, 5, 6, en 7 hebben wij een vakleerkracht Kunstlessen. Dit is in samenwerking met "Phoenix"

Voor de samenstelling van het team van onze school verwijzen wij u naar de website van de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school heeft te maken met vervangingen tijdens verlof of ziekte van een leraar. Wij maken gebruik van vervangers die aangesteld zijn bij de vervangerspool van Verdi onderwijs, het Verdi team. Ondanks deze vervangingspool kan het voorkomen, dat we niet over een vervanger kunnen beschikken. We proberen altijd te voorkomen dat de leerlingen naar huis worden gestuurd als er geen leerkracht beschikbaar zou zijn. Bij calamiteiten kan het gebeuren dat kinderen een dag niet naar school kunnen komen.
Wanneer vervanging geregeld moet worden, geldt de onderstaande volgorde van handelen:

  1. De vervanging wordt op schoolniveau geregeld met de vervangers vanuit het Verdi team.
  2. Er wordt bekeken of een intern personeelslid kan werken/bereid is tot tijdelijke uitbreiding van de werktijdfactor.
  3. Er wordt ambulant personeel ingezet voor de klas. Hierbij wordt rekening gehouden met al geplande afspraken.
  4. Er wordt een (derde of) vierdejaars PABO student ingeschakeld. Deze werkt onder supervisie van een collega leerkracht.
  5. De groep wordt na overleg met de directeur gesplitst.
  6. De groep wordt na overleg met de directeur en algemeen bestuurder van Verdi onderwijs naar huis gestuurd. Ouders worden direct geïnformeerd en zo nodig ook de leerplichtambtenaar.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Leerlingen volgen in de regel 8 jaar basisonderwijs. De kinderen zijn naar leeftijd en ontwikkeling verdeeld in 8 jaargroepen. Vanuit organisatorische overwegingen kunnen combinatiegroepen geformeerd worden. Leerlingen krijgen aandacht als individu en we houden rekeningen met verschillende (leer)niveaus in de groep. Dit betekent dat we rekening houden met de talenten, belangstelling, ervaringen, tempo en motivatie van kinderen.

Samenstelling van het team:
Het team bestaat uit 20 personen. Het team van Basisschool Eerschot bestaat uit groepsleerkrachten, een intern begeleider, specialisten en een directeur. Het team wordt ondersteund door een administratief medewerker en een medewerker die conciërge taken vervult. Daarnaast is er ook sprake van huishoudelijk personeel.

  • De directeur is belast met de voorbereiding en uitvoering van het beleid dat door het bestuur is vastgesteld. Zij is eindverantwoordelijk voor alle beleidszaken en speciaal belast met personeelszaken, materieel en financieel beleid, organisatie en communicatie en PR. Daarnaast maakt de directeur deel uit van het directieoverleg van Verdi onderwijs.
  • De directeur vormt samen met drie bouwcoördinatoren en de intern begeleider, het managementteam van de school. 
  • De intern begeleider is verantwoordelijk voor de leerlingenzorg, contacten met externe zorgverleners, kennisoverdracht naar het team, gestalte geven aan de onderwijsvisie en het uitzetten van lijnen met betrekking tot de pedagogische en didactische aanpak binnen de school.  
  • De intern begeleider coördineert het monitoren van de leeropbrengsten binnen de school en ziet in dit kader toe op de kwaliteit van de toetsingen door leerkrachten en de naleving van de toetskalender. De interne begeleider begeleidt en ondersteunt leerkrachten bij het versterken van hun pedagogisch en didactisch handelen en de omgang met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.  
  • Groepsleerkrachten hebben een lesgevende taak, maar dragen ook zorg voor extra begeleiding in de klas. Zij streven ernaar het onderwijs zoveel mogelijk af te stemmen op de leerling. Naast een lesgevende taak verricht iedere leerkracht een aantal taken die van belang zijn voor de hele schoolorganisatie. Enkele leerkrachten hebben een specialisme op het gebied van taal, rekenen en gedrag.

De indeling van de groepen en de samenstelling van het team van dit schooljaar zijn te vinden op de website van onze school.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Gezonde school
We zijn gestart met de aanvraag van het traject voor de gezonde school. De MR is actief betrokken geweest bij dit proces. We gaan voor de aanvraag van het themacertificaat voeding. Werken aan gezondheid draagt bij aan betere schoolprestaties en een gezondere leefstijl.  

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het kader van de Wet op het Passend Onderwijs heeft onze school een ondersteuningsprofiel opgesteld. Dit is een wettelijk voorschrift bij de invoering van passend onderwijs. Een school ondersteuningsprofiel biedt informatie over de kwaliteit van de basisondersteuning en wat onze school verder aan ondersteuning biedt. Het legt vast waar onze school voor staat. De school ondersteuningsprofielen van alle scholen van ons samenwerkings-verband (basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs) vormen de basis van het aantonen van de ondersteuningsvoorzieningen in de regio. Op die manier is er voor alle kinderen een plek om onderwijs en ondersteuning te krijgen.
Het ondersteuningsprofiel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een korte typering van onze school
  • de kwaliteit van onze basisondersteuning
  • de deskundigheid voor extra ondersteuning waarover onze school beschikt (binnen het eigen personeelsbestand en van buiten de school)
  • de voorzieningen die wij als school hebben om leerlingen extra ondersteuning te bieden. Voor het school specifieke school ondersteuningsprofiel verwijs ik U naar de website van de school. (www.bseerschot.nl)

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze school is onderdeel van Verdi Onderwijs. Verdi heeft een team 'Onderwijs en Opvang', met expertise op diverse vakgebieden. De leerkrachten kunnen, in samenspraak met de IB'ers aanspraak doen op deze expertise. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Samenwerking met De Verbinding:
Met de gemeente Meierijstad zijn afspraken vastgelegd om de doorgaande ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 6 jaar te versterken. Door samenwerking en uitwisseling wordt de doorgaande lijn steeds beter op elkaar afgestemd en doorontwikkeld. We realiseren de doorgaande lijn binnen de school door in de onderbouw, ook samen met de peuters, te werken aan dezelfde thema's. Binnen de thema's is veel aandacht voor betekenisvolle taal en woordenschatontwikkeling.

Door binnen de thema's samen te werken ontstaat een rijke leeromgeving voor zowel de peuters als de kleuters. Voor woordenschatontwikkeling hebben we een extra aanbod, zowel bij peuters als kleuters, door gebruik te maken van het programma LOGO 3000,  waarin we, themagericht, gestructureerd woordenschat aanbieden en oefenen. Peuters en kleuters kunnen met elkaar samenwerken in de hoeken in het lokaal, maar spelen ook samen. Zo is de overgang van de peutergroep naar groep 1 voor de kinderen een veel minder grote stap. Er is overleg over de leerlingen tussen de pedagogisch medewerksters en de leerkrachten, zodat de overdracht van het kind soepel verloopt.

Wij willen ons ontwikkelen als een onderwijsinstelling die midden in de samenleving staat en waar:

  • Een doorlopende lijn voor kinderen van 0 t/m 14 jaar geboden wordt.
  • Goede voorzieningen voor voor-, en naschoolse opvang zijn.
  • Naschoolse activiteiten aangeboden worden.
  • Intensief wordt samengewerkt met o.a. het consultatiebureau, jeugdzorg, de wijkagent en maatschappelijk werk in de wijk.
  • School en kinderopvang de Verbinding hebben een samenwerking met de buurtsportcoach.

Wij werken ook samen met Humankind (Locatie: "Dommeltoren" te Sint-Oedenrode. Kinderdagverblijf en BSO)

Meer informatie over de samenwerking met deze educatieve partners vindt u op onze website

Terug naar boven