Rooms Katholieke Basisschool De Plakkenberg

Pastoor Bluemersplein 5 7064 BK Silvolde

De Plakkenberg is een katholieke basisschool in Silvolde gelegen in een plattelandsgebied.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

KSBO Silvolde (de Plakkenberg) is aangesloten bij het Personeelscluster Oost Nederland (PON). Bij ziekte van medewerkers kan contact worden gemaakt met de PON vervangingspool en wordt vervanging geregeld.

Ook bij verlof is vervanging mogelijk op basis van interne afspraken met medewerkers op basis van ruil, uitbreiding en/of inzet vanuit de PON vervangingspool. De vervanging van medewerkers staat wel onder druk als gevolg van de dreigende lerarentekorten.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Plakkenberg is bezig met een verandering in organisatie als gevolg van de visieontwikkeling. Er is een verandering in gang gezet waarbij het traditionele leerstof-jaarklassysteem deels wordt verlaten en op weg wordt gegaan naar vormen van meer gepersonaliseerd leren binnen 'Pleinen' op basis van de individuele leerbehoefte van leerlingen. Er ligt een historie op het gebied van bewegingsonderwijs met medewerking van vakleerkrachten. Voor wat betreft muziekonderwijs hebben we middels een muzieksubsidie een plaatselijke vakdocent aan ons verbonden die op basis van co-teaching en begeleiding ondersteunend aanwezig is. Wij bieden in ons gebouw o.a. naschools aanbod op het terrein van Wetenschap en Techniek met medewerking van Mad Science. In ons gebouw bevindt zich ook op dagdelen een Schakelklas voor leerlingen met een taalachterstand. Vanuit het gemeentelijk onderwijs achterstanden beleid wordt extra taalaanbod verzorgd door de Schakelklas leerkracht. In het kader van de 21th century skills ontwerpt een leraarondersteuner momenteel het aanbod 'robotica en programmeren'. Kwaliteiten en specialismen zullen de komende jaren meer op 'maat' worden ingezet.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Bij de invulling van onze onderwijstijd staan de basisvaardigheden lezen, taal en rekenen centraal. Meer dan de helft van onze onderwijstijd gaat naar deze vakgebieden. Een uur per dag (09.00-10.00 uur) staat het rekenonderwijs centraal en horizontaal geprogrammeerd door de school. Er kan dan groepsdoorbroken worden gewerkt en meer aangesloten worden op individuele niveaus. Ook voor taal en lezen wordt dit verder uitgebouwd. We staan voor een brede ontwikkeling van het kind en de aansluiting op talenten om tot volle ontplooiing te kunnen komen. In onze onderwijstijd is er verder ook tijd voor mens en natuur, kunst en cultuur, bewegen en sport, burgerschap, mens en maatschappij, digitale geletterdheid en Engels.

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Plakkenberg biedt regulier basisonderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven