obs Oosterschelde

Watertorenstraat 6 4694 AZ Scherpenisse

  • Schoolfoto van obs Oosterschelde
  • Schoolfoto van obs Oosterschelde
  • Schoolfoto van obs Oosterschelde
  • Schoolfoto van obs Oosterschelde
  • Schoolfoto van obs Oosterschelde

Het team

Toelichting van de school

Het gedreven, hechte team van Obs Oosterschelde heeft een mooie balans tussen beginnende en ervaren leerkrachten.

Iedereen is welkom en wordt opgenomen. ‘Samen’ is het woord dat ons het beste beschrijft.

Wij doen alles samen binnen onze school en staan voor elkaar klaar. Uitdagingen worden samen opgepakt en successen worden samen gevierd.   Wij bouwen doorlopend aan de beste versie van ons onderwijs.

Ons unitonderwijs wordt waar nodig vernieuwd en bijgeschaafd. Onze grote groep betrokken en enthousiaste ouders helpt ons bij ons streven om het beste uit ieder kind te halen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof of ziekte van het personeel wordt zoveel mogelijk door de eigen parttimers vervangen. Door de werkwijze (Unitonderwijs) zijn kinderen goed bekend met zelfstandig werken en zijn zij veel minder afhankelijk van vaste instructiemomenten. Door de specifieke inzet van het vast personeel is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle kinderen en kent iedereen elk kind. Hierdoor is de impact van verlof over het algemeen beperkt. 

Indien de vervanging niet intern op te lossen is, dan volgen wij het vervangingsprotocol van OcTHO. Dit kan betekenen dat er groepen naar huis worden gestuurd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De leerkrachten die gym geven zijn hiervoor bevoegd, daarnaast doet de school regelmatig een beroep op "professionals uit de buurt" om ons onderwijs vorm te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gastlessen die verzorgd worden door de "Kunstkamer", EHBO lessen, zang-en muzieklessen.
Ook voor culturele activiteiten doet de school een beroep op de professionals die via de diverse "Cumenu's" ingehuurd worden.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De kleuters krijgen de traditionele ontwikkelingsgebieden aangeboden vanuit de methode "kleuterplein" waarin o.m. rekenen en taal geïntegreerd worden aangeboden. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze school is verdeeld in 2 Units. Unit 1 komt overeen met de leerjaren 1, 2, 3 en 4. Unit 2 zijn de hogere leerjaren.

De kinderen krijgen vanaf leerjaar 3: 26 uur en 15 minuten onderwijs per week. De jongere kinderen zijn op vrijdagmiddag vrij en krijgen 24 uur en 30 minuten onderwijs per week.

Vanaf het 3e leerjaar wordt van deze onderwijs tijd ruim de helft geïnvesteerd in taal, lezen en rekenen. De overige tijd wordt verdeeld over de gebieden wereldoriëntatie, creatieve vorming , bewegingsonderwijs, levensbeschouwing. Deze vakken worden zoveel mogelijk in samenhang aangeboden: bijvoorbeeld door het thematisch werken. Ook kan het zijn dat vakken geclusterd worden aangeboden. De lesroosters zijn dus niet iedere week identiek.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Voor de school is schoolondersteuningsprofiel aangemaakt.

Dit document is als bijlage opgenomen in Vensters PO van de school.

Hoogbegaafde kinderen kunnen opgevangen worden in een plusklas. Deze plusklas is een initiatief van het schoolbestuur OcTHO. Hieronder vallen alle openbare scholen van de gemeente Tholen.

Op de school werkt een specialist op het gebied van dyslexie. Daarnaast is het team goed getraind in de opvang van kinderen met gedragsproblemen. In alle gevallen wordt samengewerkt met experts van buitenaf en wordt regelmatig met ouders doorgesproken hoe de ontwikkelingen van betreffende kinderen zijn. Ouders worden er altijd op gewezen dat de mogelijkheden niet onbeperkt zijn en dat dit kan leiden tot een advies een school voor speciaal onderwijs te zoeken.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij onderschrijven de gedachte van het passend onderwijs en zullen altijd proberen om zoveel mogelijk alle leerlingen te begeleiden, zolang dit niet ten koste gaat van de andere leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven