Openbare Basisschool De Driekleur

van der Kest Wittensstr 3 2691 XD 's-Gravenzande

  • Daltonlocatie 
Spinel 6-8
2691 TM 's-Gravenzande
  • Locatie Wilhelmina
Van der Kest Wittensstraat 3
2691 XD 's-Gravenzande
  • Het Daltononderwijs kent drie belangrijke pijlers. Deze pijlers staan ook op de school vermeld.
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Driekleur

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt er altijd gezocht naar een passende oplossing. Soms komt de duopartner (extra) werken, is een van de vaste invallers van het schoolbestuur beschikbaar, komt er iemand invallen die op oproepbasis wil invallen (vaak is dat een leerkracht die parttime werkt op onze school of binnen ons schoolbestuur). Mocht geen van de oplossingen beschikbaar zijn dan kunnen we een groep in uiterste nood verdelen over andere groepen. Het is de afgelopen jaren misschien één keer voorgekomen tijdens een griepgolf dat we ouders van een enkele groep  hebben gevraagd hun kind een dag thuis te houden, maar mocht ook dat een probleem zijn zorgen wij voor uw kind die dag. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Driekleur kent heterogene kleutergroepen (in de kleutergroepen zitten de 4 en 5 jarige kinderen samen, zogenaamde groepen 1/2). De groepen 3 t/m 8 zijn in principe homogene groepen (aparte groepen 3,4,5,6,7 en 8). Soms ontkomen we er niet aan om een leerjaar te combineren bijvoorbeeld een groep 4/5. Wanneer er een combinatiegroep wordt gevormd dan doorlopen we een zorgvuldige procedure, want wij willen dat ieder kind met plezier naar school komt, want dan leer je het best. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie ons schoolondersteuningsprofiel en de schoolgids, maar misschien nog beter "Kom bij ons langs en ga met ons in gesprek over de mogelijkheden van onze school." Wij denken graag in kansen en mogelijkheden. 

Terug naar boven