Ibn i-Sina

Zegenstraat 120 3082 XZ Rotterdam

  • Schoolfoto van Ibn i-Sina
  • Schoolfoto van Ibn i-Sina
  • Schoolfoto van Ibn i-Sina
  • Schoolfoto van Ibn i-Sina
  • Schoolfoto van Ibn i-Sina

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit betrokken en ervaren leerkrachten, directie, leerjaarcoördinatoren, conciërge, administratie, ondersteuners en vakleerkrachten. Samen willen wij kansenongelijkheid bestrijden om alle kinderen in de toekomst gelijke kansen te bieden. Kinderen staan voor ons centraal, wat betekent dat we kijken naar wat elk kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Niet alleen cognitief, maar zeker ook sociaal-emotioneel.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van de leerkracht wordt er altijd eerst gekeken of het intern opgelost kan worden. Indien het intern niet opgelost kan worden, wordt de vervangingspool ingeschakeld. Lukt het echt niet om vervanging te regelen, dan moeten de leerlingen helaas thuis blijven. Dit proberen we ten allen tijde te voorkomen en doen ons uiterste best om vervanging te regelen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Ibn-i sina is een islamitische school, een lekker fit school, een vreedzame school en een school uit een Children's zone gebied.

Naast de IQ vinden we het belangrijk dat alle intelligenties worden gestimuleerd (EQ, FQ en SQ), daarom bieden we naast de cognitieve vakken ook de volgende vakken aan: drama, muziek, handvaardigheid, techniek en lekker fit lessen. Deze lessen worden door vakleerkrachten gegeven.

Gezien de school de islamitische grondslag heeft, is er ook een vakleerkracht godsdienst. Deze lessen zijn gebaseerd zijn op de Koran en de overleveringen van de profeet Mohammed. Ook zijn deze lessen gekoppeld aan de Vreedzame school lessen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We proberen op de Ibn-i Sina tegemoet te komen aan zoveel mogelijk zorg vragen. In bijna alle gevallen hebben we zelf voldoende expertise in huis om de begeleiding te bieden. Indien we de expertise niet in huis hebben, maken we gebruik van expertise binnen ons netwerk. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven