De Kleine Prins

Clara Egginkstraat 4 3066 JG Rotterdam

  • Hier maken kinderen gebruik van om zelfstandig opdrachten te kunnen uitvoeren.
  • Er zijn meerdere perioden per jaar dat er een thema centraal staat tijdens het kosmisch onderwijs.
  • In de schoolbibliotheek kunnen kinderen boeken raadplegen over bepaalde onderwerpen.
  • Er zijn meerdere momenten dat kinderen buiten kunnen spelen. Bewegen is belangrijk als je leert.
  • De juf geeft een kind een lesje met de rode stokken. Een ander meisje kijkt geïnteresseerd toe.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom de op pagina van De Kleine Prins. Wij geven u op deze pagina informatie over onze school. Een deel daarvan wordt aangeleverd door DUO, dat is een overheidsdienst. U kunt de school op een gemakkelijke manier vergelijken met andere basisscholen op zaken die u van belang vindt bij de keuze van een school voor uw kind. Zit uw kind al op De Kleine Prins, dan geeft deze pagina u de mogelijkheid om de school te vergelijken met andere scholen. Dat kan zijn op resultaten, maar ook op de waardering van ouders en kinderen. We nodigen u uit om deze tekst door te nemen en onze website te bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de school en vragen naar Wilke Vos (directeur) of Annemieke Visschers (adjunct directeur). We staan u graag te woord. 

We verwijzen u graag naar onze schoolwebsite voor alle praktische zaken en voor alle achtergronden over het montessoriconcept

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • montessori
  • zelfstandigheid
  • goed pedagogisch klimaat
  • brede ontwikkeling
  • duurzaamheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Kleine Prins heeft twee locaties in de wijk Alexander. De montessorilocatie staat in Prinsenland, de daltonlocatie staat in de wijk het Lage Land. Er is een samenwerking tussen de twee locaties, maar de teams werken autonoom. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
409
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Handle with Care

Bij ons op school werken we - net als alle scholen in regio Rotterdam Rijnmond - naast de meldcode ook met Handle with Care. In elke klas zitten kinderen die thuis geweld meemaken. Veel kinderen gaan de volgende dag gewoon naar school. De leerkracht weet vaak niet dat er iets ernstigs is gebeurd. Terwijl juist een leerkracht veel kan betekenen voor een kind. Als een kind steun krijgt in de vertrouwde schoolomgeving en zich daar veilig voelt, kan dat helpen om stress te laten zakken. Daardoor heeft het kind de rust om te leren en zich te ontwikkelen. Hoe werkt Handle with Care? Na een huiselijk geweld incident waar de politie bij betrokken is geweest, wordt de volgende schooldag een signaal af gegeven aan school dat de desbetreffende leerling extra steun kan gebruiken. Het signaal bevat alleen de naam, de geboortedatum van het kind en het codewoord Handle with Care. Het bericht dat de school ontvangt bevat verder geen inhoudelijke informatie, wordt direct verwijderd en dus ook niet in het leerling dossier opgeslagen.

Telefoonbeleid

Mobiele telefoons en ook tablets of smartwatches mogen vanaf het nieuwe schooljaar (2024-2025) niet meer gebruikt worden in de klas. Mobiele telefoons leiden af en zorgen ervoor dat leerlingen slechter presteren. Scholen moeten hier zelf afspraken over maken met leraren, ouders en leerlingen, zodat iedereen in de school precies weet wat wel en niet mag. 

Telefoonbeleid bij ons op school 

Mobiele telefoons, smartwatches en andere technologische gadgets zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld van de hedendaagse jeugd. Wij kunnen ons voorstellen dat u het als ouder het ook veilig idee vindt, wanneer uw kind onderweg naar school een telefoon of smartwatch bij zich heeft. Leerlingen van De Kleine Prins mogen hun telefoon en of smartwatch mee naar school nemen. Het meenemen van de mobiele telefoon en of smartwatch is geheel op eigen risico: de school is niet verantwoordelijk voor diefstal/ verlies of beschadiging van deze waardevolle eigendommen.

In school gaat de telefoon en of smartwatch uit. De leerlingen leveren de telefoons en smartwatches in bij de leerkracht. Na schooltijd nemen de leerlingen hun telefoon weer mee naar huis.

Mocht u onder schooltijd een dringende boodschap hebben voor uw kind, dan kunt u de school bellen of u stuurt een bericht via Social Schools naar de groepsleerkracht van uw kind. Wij zullen er dan voor zorgen dat uw kind geïnformeerd wordt.

Informatiebeveiliging en privacy.

Bij vragen en onduidelijkheden over privacy binnen de school. Neem dan contact op met Melanie Nouwens (directeur). U kunt in de privacyverklaring van de RVKO lezen hoe de school omgaat met informatiebeveiliging. Afspraken over gebruik van sociale media door ouders en leerlingen: “De school vraagt ouders nadrukkelijk om terughoudend te zijn met het maken van foto's en video’s binnen de school. Het is voor ouders en leerlingen niet toegestaan om foto’s en video’s die gemaakt zijn op school te delen via sociale media of te gebruiken voor commerciële doeleinden.”

Terug naar boven