Quadratum

Benthuizerstraat 101 3035 CN Rotterdam

  • Schoolfoto van Quadratum
  • Schoolfoto van Quadratum

In het kort

Toelichting van de school

Quadratum is een basisschool in Rotterdam-Noord voor hoogbegaafde kinderen uit de hele regio.

Onze gespecialiseerde leerkrachten geven les aan de groepen 5 t/m 8 die we bewust kleiner houden dan op de meeste andere scholen. Dat geeft ons meer ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht en een creatieve invulling van de lessen. 

Uitdagen
De reguliere lesstof bieden wij in compacte vorm aan. We kijken naar wat het kind al kan en dagen het op een positieve manier uit om méér te ontdekken. Want juist dat inspannen en ontdekken kan voldoening geven en motiveren. 

Talenten stimuleren
Hoogbegaafde kinderen hebben iets gemeen met elkaar en toch zijn ze heel verschillend. Ieder kind heeft unieke talenten: programmeren of rekenen, presenteren of tekenen, empathisch zijn of goed kunnen plannen – wij stimuleren elk talent zo veel mogelijk en helpen verborgen talenten te ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens de thematijd waarin iedereen aan zijn eigen project werkt en tijdens uiteenlopende ateliers van (gast)docenten. 

Tot bloei komen
Wij vinden het belangrijk dat elk kind op Quadratum in een warme, veilige omgeving tot bloei kan komen en leert trots te zijn op zijn eigenheid. Want een kind is zo veel meer dan zijn CITO-score. 

Bent u nieuwsgierig naar wat onze school uw kind kan bieden? Wij vertellen u graag meer! Maak een afspraak met directeur Bert Wierenga via B.Wierenga@kindenonderwijsrotterdam.nl. U kunt ook bellen naar 010 – 790 11 49.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Hoogbegaafd en heel gewoon
  • Thematisch en doelgericht
  • Uitdagend en stimulerend
  • Persoonlijke aandacht
  • Herkenning en erkenning

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Quadratum heeft de functie van een regioschool en heeft voldoende potentie om te groeien. Door ons specifieke onderwijsaanbod is het voor ouders van leerlingen uit Rotterdam (Noord) en de omliggende gemeenten een passend alternatief voor hun zoon of dochter. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
33
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven