SBO Kindcentrum IJsselmonde

Oosterhagen 251 3078 CL Rotterdam

  • Onze leerlingen leren het best wanneer zij het mogen doen, vandaar dat wij onze lessen zo veel mogelijk handelend inrichten.
  • Samenwerken, overleggen, op je beurt wachten zijn vaardigheden die in alle lessen verweven zijn.
  • Wij hebben enorme creatieve talenten op school!
  • Het beste kun je gewoon oefenen met de verkeersregels!

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

In 2023 is de leerlingtevredenheidspeiling afgenomen onder de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. De vragenlijsten zijn ingevuld door 70 lln, van de groepen 7 en 8 heeft 89% de vragen beantwoord. 

Met de hoge respons is het onderzoek valide voor het meten van de tevredenheid van onze leerlingen. De kinderen geven de school gemiddeld een 8,1 (op een schaal van 1 – 10). De leerlingen geven de school tussen een 7,5 en 8,6 voor de lessen op school. Het handelen van de leerkrachten, hoe ze de leerlingen helpen en de instructie de leerlingen ontvangen geven ze tussen een 8,1 en 9,2.

De sociale en fysieke veiligheid die de leerlingen voelen op school is toegenomen ten opzichte van vorig schooljaar, echter is dit voor ons nog niet voldoende. Leerlingen geven aan zich vooral rond de school en op andere plekken onveilig te voelen. Dit is ook komend schooljaar weer een speerpunt voor onze school. Samen met ketenpartners blijven we hieraan werken.

Ons doel is dat iedereen binnen SBO KC IJsselmonde zich welkom, veilig, gezien en gehoord weet.

Tevredenheid
7,5

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

De tevredenheidspeiling is digitaal afgenomen. Het percentage ouders dat de peiling heeft ingevuld is 56 %.  Hiermee zijn de uitkomsten van de tevredenheidspeiling valide. Over het algemeen zijn de ouders tevreden over de school. Zij geven de school een rapportcijfer tussen de 7,4 en 8,2 met een gemiddelde van 7,9. Ouders geven aan dat ze de communicatie vanuit school en het contact met de leerkracht goed vinden, dit krijgt een 8,1. Het onderwijsleerproces krijgt gemiddeld een 7,8.

Tevredenheid
7,9

Terug naar boven